Одеські рішення Виконавчого комітету ФЛАУ

222
Доводимо до вашого відома основні рішення, які були прийняті під час засідання Виконавчого комітету Легкої атлетики України, що відбулося цього місяця в Одесі.
 
 
Члени виконкому розглянули проєкт Календаря змагань ФЛАУ на 2020 рік. Після обговорення та внесення поправок його було направлено на затвердження Радою ФЛАУ. Зокрема, з урахуванням стану легкоатлетичного покриття стадіону «Зірка» в м. Кропивницький, доручено Департаменту змагань Секретаріату ФЛАУ провести додаткові конкурси на проведення Командного чемпіонату України з легкої атлетики серед юнаків 2003 р.н. та молодше, Чемпіонату України з легкої атлетики серед юнаків 2005-2006 р.н., Чемпіонату України серед юнаків 2003 р.н. та молодше, Командного чемпіонату України серед ДЮСШ та СДЮШОР 2005 р.н. та молодше, які були заплановані у м. Кропивницький. Також доручено Департаменту змагань Секретаріату ФЛАУ направити листи голові Кіровоградської обласної державної адміністрації, міському голові міста Кропивницький та ФЛА Кіровоградської області про скасування всіх національних змагань з легкої атлетики, що проводяться під егідою ФЛАУ, до моменту приведення стадіону «Зірка» у відповідність вимогам категорії спортивної споруди.
 
У зв’язку з порушенням процедури стосовно окреслення попередніх термінів проведення чемпіонату України-2020 з півмарафону та не доведення відповідної інформації до ТФЛА, доручено Департаменту змагань Секретаріату ФЛАУ провести додатковий конкурс на проведення чемпіонату України з півмарафону та встановити чіткий період проведення даних змагань.
 
Присутні заслухали доповідь генерального секретаря ФЛАУ Михайла Медведя та директора Департаменту змагань Секретаріату ФЛАУ Яни Бочарської щодо підсумків проведення 6-7 липня в Луцьку командного чемпіонату Європи з багатоборств. Відповідно до звіту ЄА та відгуків команд, які брали участь в цих змаганнях, їхнє проведення загалом визнане успішним. Європейська Атлетика відзначила низку позитивних моментів. Зауваження, які надійшли з її боку щодо організації командного чемпіонату Європи, будуть враховані при проведенні в Україні міжнародних змагань в майбутньому. Також було затверджено список кандидатур для відзначення державними нагородами та почесними нагородами ФЛАУ за результатами проведення Командного чемпіонату Європи з легкоатлетичних з багатоборств.
 
Члени Виконкому затвердили проєкт штатної команди національної збірної команди України з легкої атлетики на 2020 рік, а також персональний склад груп ДП Східний та Західний центри олімпійської підготовки з легкої атлетики.
 
На засіданні Виконкому було розглянуте питання щодо екіпірування спортсменів національної штатної команди з легкої атлетики на офіційні міжнародні змагання з легкої атлетики у 2019-2020 роках. Присутні виказали незадоволення роботою головного тренера національної збірної команди України з легкої атлетики Тиртишника В.Г. та генерального секретаря ФЛАУ Медведя М.В. щодо ведення обліку та зберігання екіпірувальної форми збірної команди України з легкої атлетики. В’ячеславу Тиртишнику та Михайлу Медведю доручено до кінця року провести повну інвентаризацію наявної екіпіровки, розв’язати питання зі складом для зберігання екіпірування АСІКС, узгодити з компанією АСІКС питання недопоставок, які мали місце від початку співробітництва, а також майбутніх поставок, враховуючи нові потреби збірних України з легкої атлетики.
 
Були розглянуті та відправлені на затвердження Радою ФЛАУ Критерії та умови відбору до складу національної збірної команди України з легкої атлетики для участі в офіційних міжнародних змаганнях на 2020 рік.
 
Було підтримане подання Комісії змагань ФЛАУ щодо присвоєння 22 особам звання Суддя національної категорії з легкої атлетики. Також присутні заслухали В’ячеслава Тиртишника проприсвоєння почесного державного звання «Заслужений працівник фізичної культури й спорту» багаторічну роботу та вагомий внесок у підготовку спортсменів для національної збірної команди України Резанову Євгену Анатолійовичу та Журавльову Володимиру Костянтиновичу. Виконком затвердив ці кандидатури та доручив Секретаріату ФЛАУ направити відповідні клопотання до відповідних органів виконавчої влади.
 
Виконком ФЛАУ відповідно до статей 10.2.2, 10.10.2 (b), 10.8, статті 2.1 (зараз) та 2.2 (раніше) Анти-допінгових правил ІААФ прийняв рішення:
1. Дискваліфікувати атлетку Ольгу Корсун на два роки починаючи з 12.07.2019 по 11.07.2021.
2. Анулювати всі результати, що встановлені атлеткою Ольгою Корсун з 12.07.2019, включаючи конфіскацію будь-яких титулів, нагород, медалей, балів та призових і грошових винагород.
3. Заборонити атлетці Ользі Корсун брати будь-яку участь у змаганнях та заходах з легкої атлетики протягом періоду дискваліфікації.
                                      
Члени Виконкому ФЛАУ розглянули низку звернень атлетів та тренерів. Так, на виконання Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» вирішено відмовити тренеру Сергію Басенку у фінансуванні його участі у Курсі EXOS Phase 1 для тренерів з легкої атлетики, який відбувся 17-19 жовтня у м. Москва, Російська Федерація. Надати членам ФЛАУ Макуху Василю та Дзюбіній Дар’ї дозвіл на представництво іноземного клубу на міжнародних змаганнях за умови виконання вимог Порядку надання дозволу членам Громадської спілки «Легка атлетика України» представляти іноземний клуб на міжнародних змаганнях, а саме п. п. 3 та 5 щодо здійснення плати за такий дозвіл.
 
Наступне засідання Виконавчого комітету Легкої атлетики України відбудеться у Києві 10 грудня 2019 року.
Попередня стаття2 грудня Ігор Гоцул буде гостем Радіо НВ
Наступна статтяОдеські рішення Ради Легкої атлетики України