Звіт про семінар НОК України та НАДЦ «Антидопінгова діяльність у спорті»

211
Враховуючи, що останнім часом відбулися суттєві зміни, спрямовані на боротьбу з допінгом, НОК України спільно з Національним антидопінговим центром провели семінар «Антидопінгова діяльність у спорті».
 
Головною метою Семінару було ознайомити фахівців, які забезпечують підготовку спортсменів з олімпійських видів спорту, з сучасними тенденціями міжнародного олімпійського руху стосовно боротьби з допінгом, сприяти чіткому виконанню Всесвітнього антидопінгового кодексу та міжнародних стандартів.
 
Пропонуємо вам ознайомитися з аудіозаписом семінару, головним доповідачем на якому був заступник директора НАДЦ Ярослав Кручек, за активними гіперпосиланнями, що відповідають пунктам порядку денного:
 
 
 
Окремо хочемо наголосити, що з усіх питань анти допінгу ви можете звертатися до Національного антидопінгового центру.
 
З повним переліком заборонених препаратів ви можете ознайомитися на сайті НАДЦ за ЦИМ посиланням, а у разі виникнення запитань щодо якихось конкретних препаратів чи методів – звернутися до НАДЦ за роз’ясненнями за контактами, вказаними на офіційному сайті НАДЦ.
 
Щодо терапевтичного використання прохання звертатися до лікарів штатної збірної команди України з легкої атлетики, або до НАДЦ. Про те, як діяти у разі екстрених випадків, можна дізнатися за ЦИМ посиланням.
 
Також повідомляємо, що за ЦИМ посиланням ви можете пройти електронне навчання у сфері протидії допінгу (Anti-Doping e-Learning — ADeL). Ця платформа, розміщенана офіційному сайті WADA, дозволяє отримати доступ до всіх тем, які стосуються чистого спорту та протидії допінгу. На платформі представлені курси для спортсменів, тренерів, лікарів, адміністраторів і тих, хто цікавиться темою протидії допінгу і захисту цінностей чистого спорту.
Попередня статтяКонцепція розвитку багатоборства в Україні
Наступна стаття«Зірка» + 2: майбутнє інфраструктури Кропивницького