До Дня народження Івана Глушка: Віват, ювіляре

352
Україна завжди славилася талановитими і зірковими спортсменами і тренерами, які знаходили обдаровану молодь, готували її упродовж багатьох років і доводили їхню підготовку до рівня світового класу.

 
Один з метрів у легкоатлетичному спорті – Іван Тимофійович Глушко, якому сьогодні виповнюється 90 років.
 
Почавши працювати тренером у Полтавській ДЮСШ, він своїм ентузіазмом, працездатністю і різноманітністю ігрових фізичних вправ зміг залучити тисячі дівчаток і хлопчиків до активних занять легкою атлетикою.
 
За багаторічну роботу тренером, старшим тренером збірної команди України серед школярів, державним тренером збірної команди країни у Полтавській області він був лідером з розвитку фізичної культури, легкоатлетичного спорту і підготовки спортсменів у збірні команди країни. Йому першому у Полтавській області у 1964 році було присвоєне звання Заслуженого тренера України.
 
Кількість підготовлених ним майстрів спорту перевищує 40 атлетів. Найвидатнішою спортсменкою стала Тамара Дунайська (Пангелова), багаторазова переможниця чемпіонатів країни з бігу на 800 і 1500 метрів, міжнародних змагань з кросу на призи газет «Правда» і «Юманіте». Успішно вона виступила і на Олімпійських іграх 1972 року у Мюнхені (7-ме місце у фіналі з бігу на 1500 метрів (4.06,45 хв) – прим. ФЛАУ).
 
Сьогодні Івана Тимофійовича Глушка запрошують до роботи у комісії гуманітарної політики у Полтавському облвиконкомі.
Юрій Тумасов, почесний член ФЛАУ
 
Легка атлетика України щиро вітає Івана Тимофійовича з ювілеєм і зичить довгих років щасливого життя, злагоди, благополуччя і, звісно, здоров’я!
 
Фото (с)sport.pl.ua