Рішення січневого Виконкому ФЛАУ

216
На засіданні Виконкому ФЛАУ (23 січня) було розглянуте питання про виступ команд територіальних федерацій легкої атлетики України (ТФЛА) на національних змаганнях у єдиній формі.

 
Після розгляду питання члени Виконкому ФЛАУ ухвалили таке рішення:
– для команд ТФЛА, які виступатимуть у єдиній формі, надати заохочення у вигляді 25 відсотків від набраної кількості очок у командному заліку;
– винести на засіданні Ради ФЛАУ пропозицію про те, що з 1 квітня 2020 року жоден атлет/жодна атлетка команди ТФЛА, який/яка не буде у єдиній формі команди, не допускатиметься до участі у національних змаганнях.
 
Нагадаємо, що рішення щодо єдиної спортивної форми для команд ТФЛА на національних змаганнях було ухвалене ще на засіданні Ради ФЛАУ 16 вересня 2017 року. Згідно з ним, ТФЛА мали забезпечити команди своїх областей однаковою короткою формою з 1 січня 2019 року, а з 1 травня 2019 року – однаковою повною спортивною формою.
 
Питання щодо єдиної форми повторно піднімалося на засіданні Ради ФЛАУ у листопаді 2019 року. Серед ухвалених рішень з цього питання було, зокрема, рішення про те, щоб зобов’язати територіальні федерації легкої атлетики України забезпечити свої збірні команди з легкої атлетики єдиною формою та виступати у короткій формі з 01.01.2020, а у довгій – з 01.06.2020, а Суддівську колегію виконувати доручення Ради ФЛАУ від 16.09.2017 року про участь збірних команд з легкої атлетики у єдиній спортивній формі на національних змаганнях  з легкої атлетики.
 
***
 
Члени Виконкому ФЛАУ затвердили кількісний склад команд для участі у таких змаганнях:
– чемпіонат світу з півмарафону (29 березня 2020 р, Гдиня, Польща): 6 спортсменів (3 жінки і 3 чоловіка), керівник делегації, 2 тренери;
– чемпіонат Асоціації балканських легкоатлетичних федерацій з напівмарафону (22 березня 2020 р,  Загреб, Хорватія): 4 спортсмени (2 жінки і 2 чоловіка), одна офіційна особа.
 
***
 
Головна тренерська рада виступила з пропозицією звільнити стрибунку у довжину Марину Бех-Романчук від участі у чемпіонаті України з легкої атлетики у приміщенні (20-22 лютого 2020 р, Суми).
 
Підставою для такої пропозиції стала необхідність набуття практичного досвіду участі у престижних міжнародних змаганнях серії World Athletics Indoor Tour (19 лютого, Льєвін, Франція) з найсильнішими спортсменками світу зі стрибків у довжину у ході підготовки до чемпіонату світу у приміщенні, а також у зв’язку з відсутністю необхідного рівня внутрішньої конкуренції зі стрибків у довжину серед жінок.
 
ГТР також запропонувала у момент формування офіційної делегації національної збірної команди України з легкої атлетики для участі чемпіонаті світу у приміщенні (13-15 березня 2020 р, Нанкін, Китай) врахувати позицію Марини Бех-Романчук у топ-листі Всесвітньої легкої атлетики, зазначивши, що критерії відбору ФЛАУ у даному випадку не порушуються.
 
Члени Виконкому ФЛАУ розглянули і ухвалили пропозицію ГТР щодо звільнення Марини Бех-Романчук від участі у чемпіонаті України у приміщенні.
 
***
 
Виконком ФЛАУ ухвалив рішення змінити дати проведення І етапу Кубку України з метань; Всеукраїнських змагань з метань пам`яті ЗТУ Є. Сюча з 14-15 листопада 2020 р. на 9-10 жовтня 2020 р..
 
***
 
Члени Виконкому ФЛАУ ухвалили вимоги до організаторів змагань з позастадіонного бігу та обов’язки ФЛАУ, при цьому врахувавши правки від організаторів. Після внесення всіх затверджених правок вони будуть опубліковані у розділі «Документи» на сайті ФЛАУ та надіслані організаторам.
 
***
 
Виконком ФЛАУ затвердив список кандидатів для проходження міжнародних семінарів, спрямованих на підготовку фахівців з організації і проведення змагань та суддівства на них. При цьому було зазначено, що список може доповнюватися, а у кандидатів перевірятимуть рівень знання англійської мови, яка є необхідною для участі у міжнародних семінарах.
 
***
 
Виконкомом ФЛАУ було ухвалене рішення виступити з клопотанням про призначення почесного та спортивного звання, винагород та стипендій, Касьянову Олексію – призеру чемпіонату світу-2009 з легкої атлетики (Берлін, Німеччина), тренерам штатних збірної команди та іншим працівникам збірної команди, які брали безпосередню участь у підготовці спортсмена до цих змагань.
 
Нагадаємо, у зв’зку з дискваліфікацією росіянина Алєксандра Погорєлова Олексій Касьянов перемістився з четвертої на третю сходинку у змаганнях з десятиборства на чемпіонаті світу-2009.
 
***
 
Виконком ФЛАУ ухвалив рішення надати дозвіл виступати за клуб VSK Univerzita Brno Володимиру Кицу та Роману Кокошку за умови виконання вимог Порядку надання дозволу членам Громадської спілки «Легка атлетика України» представляти іноземний клуб на міжнародних змаганнях, а саме п. п. 3 та 5 щодо здійснення плати за такий дозвіл.
 
***
 
Наступне засідання Виконкому ФЛАУ відбудеться 22 лютого у Сумах.
Попередня статтяРішення Виконкому ФЛАУ про виступ команд ТФЛА у єдиній формі
Наступна статтяНовини з життя ТФЛА