Чемпіонат світу у приміщенні перенесено на 2021 рік

281
Всесвітня легка атлетика на офіційному сайті опублікувала заяву про те, що чемпіонат світу у приміщенні, який мав відбутися у Нанкіні 13-15 березня 2020 року, переноситься на березень 2021 року.

 
Причиною такого рішення стала епідемія нового коронавірусу у Китаї.
 
«Ми знаємо про те, що у Китаї роблять все для боротьби з новим коронавірусом, і ми підтримуємо їхні зусилля, проте ми повинні думати про наших легкоатлетів», – говориться у заяві.
 
У Всесвітній легкій атлетиці також розглядали можливість перенести чемпіонат в інше місто і країну. Проте, враховуючи занепокоєність через розповсюдження вірусу за межі Китаю, вирішили відмовитися від цієї ідеї, оскільки це могло потягнути за собою перенесення чемпіонату на більш пізні дати.
 
У Всесвітній легкій атлетиці також висловили надію на те, що їм вдасться підібрати зручну дату для проведення чемпіонату світу у приміщенні у 2021 році. Нагадаємо, що чемпіонат світу у приміщенні, як і чемпіонат Європи у приміщенні проводяться один раз на два роки.
 
«Ми вирішили не скасовувати цей чемпіонат, оскільки багато легкоатлетів хотіли б, щоб ця подія відбулася. Тому зараз ми працюватимемо зі спортсменами, партнерами і організаційним комітетом Нанкіна над визначенням дати у 2021 році», – говориться у заяві.
За матеріалами worldathletics.com
Фото ©LOC Nanjing 2020/World Athletics