Магучіх і Левченко позмагалися за перемогу у Коттбусі

304
Фото (с)Frank Hammerschmidt
29 січня Коттбус приймав міжнародні змагання Springer-Meeting. Турнір відбувався вже 18-й рік поспіль. До його програми традиційно ввійшли стрибки у висоту серед жінок і стрибки з жердиною серед чоловіків.

 
Фаворитками у секторі для стрибків у висоту були дві українки, лідерки світового сезону Юлія Левченко і Ярослава Магучіх. Саме між ними і розгорнулася боротьба за перемогу. Ярослава Магучіх підкорила 1,98 м і перемогла, а Юлія Левченко з результатом 1,96 метрів була другою. Третю сходинку посіла полька Каміла Лічвінко (1,94 м).
 
Вже у статусі переможниці Магучіх спробувала сили на висоті 2,02 метри, які, за умови успіху, стали б новим рекордом України у приміщенні та світовим рекордом U20 у приміщенні. Проте цього разу планка не встояла.
 
У змаганнях зі стрибків з жердиною глядачі очікували дуелі поляка Пьотра Лісека з американцем Семом Кендріксом. Проте Лісек травмувався під час розминки і, щоб не ризикувати вже на початку сезону, був змушений відмовитися від участі.
 
Кендрікс переміг з результатом 5,80 м. Бен Брьодерс став другим, встановивши рекорд Бельгії у приміщеннях (5,75 м). А третє місце посів Коул Волш зі США (5,70 м).