На рекордній висоті: Ярослава Магучіх переписала світову історію у Карлсруе

374
На другий етап серії World Athletics Indoor Tour уболівальники легкої атлетики чекали з неабияким нетерпінням. У порівнянні з першим турніром у Бостоні змагання у Карлсруе мали значно привабливіший вигляд. Тут і програма змагань була насиченішою, і склад учасників у всіх без винятку дисциплінах не давав відірвати погляд від екрану. А про результати і говорити годі – найкращі показники сезону у світі, національні рекорди і, звісно, окраса легкоатлетичного вечора – світовий рекорд U20 у приміщенні у виконанні українки Ярослави Магучіх.

 
У Карлсруе свого часу світові рекорди у приміщенні встановлювали шведка Сюзання Каллур з бігу на 60 метрів з бар’єрами і ефіопка Гензебе Дібаба з бігу на 1500 метрів. Тепер настала черга Ярослави Магучіх.
 
Як і два дні тому у Коттбусі, боротьбу за перемогу зі стрибків у висоту вели дві українки – Юлія Левченко і Ярослава Магучіх. Магучіх з першої спроби подолала 2,02 м, які стали не лише новим світовим рекордом серед юніорок у приміщенні, а і національним рекордом України у приміщенні.
 
«Я дуже щаслива. Насолоджувалася змаганнями і атмосферою. Дуже задоволена тим, що подолала 2,02 метри. Я у хорошій формі. Розуміла, що можу стрибнути високо – два дні тому саме спробувала свої сили у Коттбусі. Друга спроба на 2,04 була близькою. Сьогодні подолатиїх не вдалося, але наступного разу зможу це зробити. Тренування цієї зими проходять дуже добре, я здорова. Наступні змагання у мене у Словаччині і Глазго», – прокоментувала Магучіх свою перемогу організаторам.
 
Попередній юніорський світовий рекорд зі стрибків у висоту у приміщенні – 2,01 м – належав також Ярославі Магучіх. Його вона встановила 18 січня 2020 року на «Меморіалі Олексія Дем’янюка» у Львові.
 
Попередній національний рекорд України у приміщенні – 2,01 м – належав Ярославі Магучіх (18 січня 2020, Львів, Україна) і Віті Паламар (9 березня 2008, Валенсія, Іспанія).
 
Левченко завершила змагання з результатом 1,99 м і стала з ним другою, хоча спроби на 2,02 метри також були надзвичайно близькими до успіху. Ще одна українка, Ірина Геращенко, посіла п’яте місце (1,93 м).
 
***
 
Для Марини Бех-Романчук турнір у Карлсруе став першим нинішнього сезону, на якому вона змагалася зі стрибків у довжину. До цього двічі бігла у Києві 60 метрів.
 
З шести стрибків українки у Німеччині результативним був один, але і цього було достатньо для перемоги. Більше того, для перемоги з найкращим результатом сезону у світі й особистим рекордом у приміщенні – 6,92 м.
 
Маємо місце у призовій трійці і зі стрибків у довжину серед чоловіків. Владислав Мазур став третім, приземлившись у найкращій зі спроб на позначці 7,84 метрів. Переміг іспанець Еусебіо Касерес (7,99 м).
 
На дистанції 400 метрів проводилося два забіги, за результатами яких і визначали переможницю. Тетяна Мельник і Анастасія Бризгіна потрапили до першого з них. Мельник фінішувала другою, а за сумою обох фіналів посіла четверте місце (52,96 с). Бризгіна-молодша була сьомою (54,57 с).
 
Під час змагань у Карлсруе сталася ще одна подія. Німецькій метальниці списа Крістіні Обергфьолль вручили бронзову медаль за чемпіонат світу-2011. Попри те, що нагороду вона отримала лише через вісім з половиною років після завершення чемпіонату, спортсменка зізналася: «Тут, сьогодні, у мене було значно більше аплодисментів, ніж у 2011 році на стадіоні».
 
Попередня статтяОсвіта зі спортивного маркетингу для атлетів в Сеульському національному університеті
Наступна статтяХристина Стуй святкує День народження!