Класні висоти юніорів

250
3-4 лютого манеж Сумського державного університету приймав вже третій за останній тиждень національний легкоатлетичний старт – чемпіонат України серед юніорів в приміщенні. Командний залік змагань виграла збірна Донецької області, другими стали представники Харківщини, третіми – київські атлети.
 
– Як і минулого тижня юнаки, юніори також порадували високими результатами, – розповідає старший тренер збірної України з резерву Андрій Каратєєв. – В першу чергу варто відзначити 18-річного Олега Дорощука з Кіровоградської області (на фото). Його виступ у секторі для стрибків у висоту став прикрасою змагань. 2.25 – його особистий рекорд і серйозний результат, який посяде гідне місце в європейському та світовому рейтингах юніорів.
 
Радує повернення Андрія Васильєва з Запорізької області – він впевнено виграв 60-метрівку з гарним результатом 6,78. Цікавим вийшов фінал на цій дистанції у дівчат, де усього одна сота розділила переможницю донеччанку Євгенію Коновалову (7,63) від харків’янки Єви Підгородецької (7,64). Як завжди поза конкуренцією була на 800-метрівці Світлана Жульжик з Рівненщини (2.07,47). Варто відзначити стрибуна потрійним з Чорноморська Владислава Шепелєва. Минулого року він був в тіні Артема Коноваленка, але зараз вийшов на провідну позицію, і окрім чемпіонства результат 15.64 приніс йому і норматив для участі в чемпіонаті світу серед юніорів.
 
Серед нових спортсменів хотів би відзначити Андрія Дибку з Донеччини у стрибках з жердиною. На командному чемпіонаті він показав результат 5.10, зараз намагався штурмувати висоту 5.20. Поки вона йому не підкорилася, але це новий спортсмен, його раніш не було в орбіті збірної, а зараз він лише з’явився, і відразу посів провідну позицію.
 
Найкращі юніори вже 9 лютого виступатимуть в Стамбулі на чемпіонаті Асоціації балканських легкоатлетичних федерацій. А завершиться зимовий змагальний сезон для атлетів цієї вікової групи традиційно наприкінці лютого матчевою зустріччю в Мінську. Цього року у ній візьмуть участь збірні десяти країн, отож буде цікаво!
 
З повними результатами змагань можна ознайомитися за ЦИМ посиланням.
Попередня статтяПомер Володимир Іноземцев…
Наступна статтяПригадуючи 2019 рік: Департаменти сервісів та розвитку