Ігор Мусієнко: «Мета – відібратися на Олімпійські ігри у Токіо»

591
Маючи особистий рекорд просто неба 20,14 метрів, у манежі 20-метрова позначка залишалася для штовхальника ядра Ігоря Мусієнка ніби зачарованою. Проте в олімпійський рік подолати її все ж вдалося.

 
На чемпіонаті України у приміщенні, який 20 лютого почався у Сумах, Мусієнко штовхнув ядро на 20 метрів рівно і з цим результатом переміг.
 
«20 метрів у манежі для мене хороший результат. Довго до цього йшов, і нарешті реалізував себе. Хоча, думаю, не повною мірою. Є відчуття, що у технічному плані можу робити значно більше, – коментує результат Ігор Мусієнко. – На даному етапі не так важливо перемагати тут, як показувати високі результати на виїздах, на чемпіонатах Європи.
 
Мета на цей рік – відібратися на Олімпійські ігри. Там, звісно, високий норматив, але намагатимуся його виконати. У мене є менеджер Валентина Федюшина, вона організовує для мене старти. Але поки що про змагання у літньому сезоні говорити зарано, адже зимовий для мене все ще триває. Попереду збір, а у березні виступлю на Кубку Європи з метань. Там спробую бодай наблизитися до олімпійського нормативу, 21,10 метрів. Та навіть якщо його не виконати, є шанс потрапити у Токіо-2020. Але для цього потрібно стабільно штовхати 20,50-20,80».
Попередня статтяЯна Бочарська – про діяльність та плани департаменту змагань ФЛАУ
Наступна статтяСуми-2019: особисті рекорди чемпіонів на старті змагань