Суми-2019: особисті рекорди чемпіонів на старті змагань

292
Чемпіонат України у приміщенні почався зособистих рекордів чемпіонів. У перший день змагань у Сумах розіграли чотири комплекти медалей.

 
До Ігоря Мусієнка у Сумах завжди особлива увага. Він не лише представляє область, а і є одним з основних претендентів на перемогу. Та інтриги додавало інше – чи встановить Ігор особистий рекорд і коли подолає 20-метрову позначку. На стадіоні йому це вдавалося, у манежі до сьогоднішнього дня жодного разу.
 
До 20 метрів Мусієнко наблизився вже у першій спробі, штовхнувши ядро на 19,95 м. У другій додав ще 5 сантиметрів і переміг з результатом 20,00 метрів.
 
«20 метрів у манежі для мене хороший результат. Довго до цього йшов, і нарешті реалізував себе. Хоча, думаю, не повною мірою. Є відчуття, що у технічному плані можу робити значно більше», – зазначив Мусієнко після завершення фіналу.
 
Зробити більше він зможе вже на Кубку Європи з метань. І там, у Лейрії, як мінімум наблизиться до олімпійського нормативу (21,10 м) і до своєї мрії – відбору у Токіо-2020.
 
Вікторія Ратнікова була поза конкуренцією з бігу на 60 метрів. Подолавши їх за 7,21 с, вона перемогла і встановила особистий рекорд. Більше того, її результат ввійшов до трійки найкращих в Європі.
 
У змаганнях серед чоловіків з бігу на 60 метрів Станіслава Коваленка і Максима Кузіна дискваліфікували через фальстарт. Золото виграв Ерік Костриця (6,69 с – особистий рекорд).
 
Єгор Абрамов з другої спроби подолав 5,30 м, встановив особистий рекорд і переміг зі стрибків з жердиною.
 
***
 
У перший день змагань боротьбу також почали семиборці. Після чотирьох видів лідирує Руслан Малогловець (3361 очко). Олексій Касьянов (3226) і Вадим Адамчук (3078) посідають друге і третє місця відповідно.
 
Наталія Пигида впевнено виграла свій півфінал з бігу на 400 метрів (54,38 с) і показала найкращий результат за підсумками всіх забігів. Тетяна Мельник бігла у першому півфіналі і виграла його з результатом 54,67 с.
 
Тетяна Петлюк вийшла відразу до двох фіналів – з бігу на 800 і 1500 метрів. Обидва забіги вона завершила з найкращим часом – 2.11,08 хв і 4.37,58 хв.
 
Всі результати змагань ТУТ.