Заява МОК і оргкомітету Токіо-2020 щодо перенесення Олімпійських ігор

344
Зранку 24 березня відбулася телефонна конференція між президентом МОК Томасом Бахом і прем’єр-міністром Японії Абе Сіндзо, під час якої обговорили умови, які постійно змінюються через COVID-19, та Олімпійські ігри-2020 у Токіо.

 
Участь у телефонній конференції також брали президент оргкомітету Токіо-2020 Морі Йоширо, керівники олімпійського спорту Японії, міста та інші представники з керівництва МОК.
 
Президент МОК і прем’єр-міністр Японії висловили їхнє спільне занепокоєння пандемією COVID-19 у світі, тим, що через неї відбувається з життям людей, і тим, як вона впливає на підготовку атлетів до Олімпійських ігор.
 
Обидва лідери відзначили роботу організаційного комітету Токіо-2020 і величезний прогрес Японії у боротьбі проти COVID-19.
 
Безпрецедентне і непередбачуване розповсюдження вірусу привело до погіршення ситуації у решті країн. 23 березня генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебрейєсус сказав про те, що пандемія COVID-19 «розповсюджується все швидше». У всьому світі наразі зафіксовано 375 тисяч випадків, і їхня кількість росте щогодини.
 
У тих умовах, які є на сьогоднішній день. І базуючись на даних, отриманих від Всесвітньої організації охорони здоров’я, президент МОК Томас Бах і прем’єр-міністр Японії Абе Сіндзо дійшли висновку, що задля збереження здоров’я атлетів, кожного, хто залучений до Олімпійських ігор та міжнародної спільноти Олімпійські ігри-2020 у Токіо потрібно перенести на період після 2020 року, але не пізніше, ніж на літо 2021-го.
 
Керівники погодилися з тим, що Олімпійські ігри у Токіо могли б стати маяком надії для світу у ці складні часи, а олімпійський вогонь міг би бути світлом у кінці тунелю, у якому світ перебуває сьогодні. Тому було вирішено, що олімпійський вогонь залишатиметься у Японії. Крім того вирішили залишити Іграм назву Олімпійські і Паралімпійські ігри Токіо-2020.
Фото Токіо (с)Nick Kwan from Pexels
 
Попередня статтяЛегка атлетика в умовах короновірусу COVID-19
Наступна статтяЧемпіонат світу U20 з легкої атлетики буде перенесено на інші дати