Спортсменам штатних збірних дозволено тренуватися під час карантину

264
Фото (с)Дмитро Вакулка/ФЛАУ
Сьогодні, 15 квітня, на засіданні Уряду підтримано внесення зміни до пункту 2 постанови № 211 щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

 
Документ було доповнено пунктом 7. Як говориться у повідомленні на офіційному сайті Кабінету міністрів України, він «передбачає забезпечення проведення індивідуальних тренувань (біг, хода, їзда на велосипеді, рух на активних візках для спортсменів з інвалідністю) всім спортсменам штатних збірних команд з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю».
 
Легка атлетика України була однією з тих, хто з перших днів активно ініціював внесення цього пункту до постанови. 8 квітня, на засіданні Кабінету міністрів України Олег Немчінов підняв питання про надання атлетам, які готуються до міжнародних змагань і Олімпійських ігор, можливості тренуватися бодай в обмеженому режимі і невеликими групами.
 
«Ми отримали кілька десятків звернень від федерацій та просто небайдужих до ситуації, яка склалася. Розуміючи, як важливо для кожного спортсмена продовжувати тренування, було ухвалене відповідне рішення. Але закликаю, щоб всі ставилися до карантину дуже серйозно! Тримали соціальну дистанцію, постійно дезінфікували руки та виконували всі санітарні правила задля запобігання захворювання», – наголосив Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.
 
У повідомленні на сайті Кабінету міністрів України також говориться: «Згідно зі змінами, до 24 квітня досі діє заборона на проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, окрім заходів необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, індивідуальних тренувальних занять (біг, хода, їзда на велосипеді, рух на активних візках для спортсменів з інвалідністю) спортсменів штатних збірних команд з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю, за умови забезпечення учасників засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів».
 
Як тільки Легка атлетика України отримає детальні інструкції щодо того, як здійснюватиметься доступ спортсменів штатної збірної на стадіони, ми нею відразу поділимося з легкоатлетами і тренерами.
Попередня статтяВіра Крепкіна святкує День народження!
Наступна статтяСтартувала серія семінарів «Академії Легкої атлетики України»