У наймасштабнішому онлайн-забігу України взяли участь бігуни з 9 країн світу

239
743 бігуни у 9 країнах світу цими вихідними взяли участь в онлайн-забігу Kyiv Run. Допоки масові заходи тимчасово заборонені через карантин, любителі спорту знаходять нові можливості урізноманітнити своє бігове життя. Компанія-організатор наймасовіших бігових заходів України Run Ukraine створила серію онлайн-забігів Dream Running Series, перший з яких, Kyiv Run, відбувся вже цими вихідними.
 
Сама суть онлайн-забігу полягає у тому, що учасник може взяти участь у ньому, де б він не перебував. 6-7 червня на свої дистанції вийшли 743 бігуни у 9 країнах світу. Так, забіг, присвячений Києву, одночасно долали в Україні, Білорусі, Польщі, Словаччині, Ізраїлі, Норвегії, Італії, Нідерландах та США.
 
У заході взяли участь фронтмен гурту СКАЙ Олег Собчук, який подолав свій перший півмарафон, телеведучі Анатолій Анатоліч, Слава Варда, Олександр Попов, президент Торгово-промислової палати Геннадій Чижиков, бігунка-кіборг Тетяна Воротіліна, учасник шоу “Зважені та щасливі” Дмитро Завоюра, баскетболіст Максим Пустозвонов, бігунка та письменниця Марі Карачина.
 
Усі бігуни долали свої дистанції у своїх містах та своїми власними маршрутами, поєднані на відстані спільним забігом. У деяких містах бігуни самоорганізовувалися та долали дистанцію разом, як на повноцінному біговому старті, але з дотриманням заходів безпеки.
 
Kyiv Run став першим забігом з серії Dream Running Series, яка об’єднує 10 онлайн-стартів. Run Ukraine буквально запрошує #бігтимрію – адже кожен з цих забігів присвячений містам, у яких проходять масштабні марафони.
 
Наступний старт відбудеться вже за два тижні. 21-22 червня бігуни бігтимуть за Нью-Йорк, а далі продовжать віртуальну подорож біговими столицями світу:
21-22 червня 2020 – New York Run
4-5 липня 2020 – Berlin Run
18-19 липня 2020 – London Run
1-2 серпня 2020 – Tokyo Run
15-16 серпня 2020 – Boston Run
 
Онлайн-забіги набули значної популярності серед бігової спільноти за час карантину. Усе, що потрібно для участі у такому старті – телефон або GPS-пристрій, який фіксуватиме подолану дистанцію (10 або 21 км). А подолавши дистанцію, бігун здобуває медаль фінішера – так само, як і на звичайному забігу.