Рішення Ради ФЛАУ від 30 травня 2020 року

252
Доводимо до вашого відома рішення Ради Легкої атлетики України, які були прийняті під час засідання в режимі відеоконференції 30 травня 2020 року.
 
У зв’язку зі скасуванням та перенесенням національних та міжнародних змагань в період карантину, члени Ради погодили не визначати найкращих легкоатлетів місяця в Україні з квітня по липень включно.
 
Через складну ситуацію з фінансуванням, зокрема припиненням надходження до ФЛАУ міжнародних грантів від ІААФ, спонсорських виплат, було погоджено призупинити дію рішення щодо виплат територіальним ФЛА з боку ФЛАУ грантових коштів.
 
Члени Ради ФЛАУ заслухали доповідь генерального секретаря Легкої атлетики України Михайла Медведя щодо розробленого оновленого бюджету ФЛАУ на 2020 року. Він суттєво зменшився через скорочення фінансування – бюджетного на 78 відсотків, грантових та спонсорських виплат. Було затверджено новий бюджет на 2020 рік з дефіцитом 5 відсотків. Одночасно на засіданні було обговорено, завдяки чому можна буде збільшити надходження до бюджету ФЛАУ, і якщо ці плани вдасться втілити в життя, бюджет буде переглянуто.
 
Рада Легкої атлетики України затвердила «Положення про авторизацію фізичних осіб, фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб, задіяних в процесі проектування, облаштування і експлуатації легкоатлетичних споруд, постачання легкоатлетичного спортивного обладнання, інвентарю, екіпірування і синтетичного покриття». Дане Положення дозволить легкоатлетичній спільноті України надалі отримувати в своє розпорядження якісне обладнання, сертифіковані стадіони, тощо, які відповідатимуть вимогам World Athletics та ФЛАУ, а також слугуватиме додатковим джерелом поповнення бюджету Легкої атлетики України, що є особливо актуальним за нинішніх умов.
 
З метою уникнення будь-яких можливих порушень Статуту ФЛАУ та виникнення правових колізій (згідно зі Статутом, Звітно-виборча Конференція ФЛАУ відбувається раз на чотири роки, в рік проведення Олімпійських ігор, не пізніше ніж через три місяці після їх завершення; цього року спливає 4 роки з моменту проведення попередньої Звітно-виборчої Конференції, але Олімпійські ігри перенесено на 2021 рік), Рада ФЛАУ звернулася до членів ФЛАУ з проханням ініціювати скликання Позачергової Конференції ФЛАУ щоб остаточно визначитися щодо проведення Звітно-виборчої Конференції.
 
У зв’язку з суттєвими змінами в національному та міжнародному календарях офіційних змагань, Рада Легкої атлетики України затвердила нову редакцію Критеріїв та умов відбору до складу національних збірних команд України для участі в офіційних міжнародних змаганнях 2020 року з легкої атлетики. За умови недостатнього обсягу коштів державного бюджету, передбачених на проведення спортивних заходів з легкої атлетики на поточний рік, ФЛАУ залишає за собою право скоротити кількісний склад учасників офіційної делегації національної збірної команди України з легкої атлетики, які фінансуються за кошти державного бюджету. При цьому для спортсменів, які виконали умови та нормативи допуску до офіційних міжнародних змагань, зберігається право взяти участь у змаганнях за інші кошти.
 
Рада Легкої атлетики України затвердила Методичні рекомендації щодо проведення навчально-тренувального та змагального процесу у легкій атлетиці в умовах карантину для протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19, які були розроблені тренерським штабом збірної України з легкої атлетики у співпраці зі співробітниками Міністерства охорони здоров’я України. Також члени Ради ФЛАУ надали право Виконавчому комітету ФЛАУ за необхідності вносити зміни в дані Рекомендації в залежності від розвитку ситуації в країні з поширенням COVID-19.
 
Члени Ради ФЛАУ ознайомилися з презентацією Краундфантингової платформи  money4sport.com від її співзасновника Алекса Фотуйми та президента ТФЛА Івано-Франківської області Віталія Матешка, а також зі складеною на її основі Фінансовою програмою Легкої атлетики України. В результаті обговорення присутні дійшли висновку, що даний інструмент може стати ще одним джерелом долучення коштів в наш вид спорту. Проект було підтримано і доручено секретаріату ФЛАУ вжити заходів до його реалізації.
 
Рада ФЛАУ затвердила зміни до складу ГСК на змагання 2020 року.
 
Члени Ради ФЛАУ висловили свою підтримку зверненням Федерації баскетболу України до Міністерства молоді та спорту щодо визначення механізму, видів тестування та обов’язкового фінансового забезпечення відповідних заходів у разі встановлення вимог для проходження обов’язкового тестування на COVID-19 спортсменами національних збірних команд України; стосовно Державного експерименту щодо залучення Міністерством молоді та спорту національних спортивних федерацій з окремих олімпійських видів спорту до організації та проведення спортивних заходів, термін дії якого спливає цього року. Вирішено звернутися до Мінмолодьспорту з пропозицією подовжити його дію ще на один рік, або внести зміни до законодавчих актів України, аби остаточно надати спортивним федераціям розширені повноваження, і терміново розпочати роботу над внесенням відповідних змін та доповнень в Закон України «Про фізичну культуру та спорт». Якщо цього року їх внести не вдасться, то тоді пропонується продовжити експеримент та розширити склад його учасників, доки дані зміни не будуть внесені.
 
Наступне засідання Ради ФЛАУ відбудеться в режимі відеоконференції 11 липня.
Попередня статтяОновлені Критерії та умови відбору до складу збірних України для участі в офіційних міжнародних змаганнях 2020 року
Наступна статтяУ наймасштабнішому онлайн-забігу України взяли участь бігуни з 9 країн світу