Тристороння зустріч ФЛАУ – ФЛА м. Києва – НСК «Олімпійський»

208
За ініціативи Федерації легкої атлетики м. Києва на столичний НСК «Олімпійський» відбувся візит президента ФЛАУ Ігоря Гоцула, президента ФЛА м. Києва Віктора Грінюка, керівниці департаменту змагань ФЛАУ Яни Бочарської та першого віцепрезидента ФЛА м. Києва Євгена Резанова. Основною його метою їхньої зустрічі з адміністрацією арени було інспектування стадіону та, безпосередньо, розв’язання питання можливості повернення легкої атлетики на головну спортивну арену країни.
 
Як повідомила пресслужбі ФЛАУ Яна Бочарська, відчувається велике бажання повернути легку атлетику на НСК «Олімпійський» і ФЛАУ, і у ФЛА м. Києва, і у адміністрації самої арени. Але під час огляду стадіону було виявлено низку недоліків, які сторони намагатимуться вирішити. В декількох місцях пошкоджені сектори для метань, стрибків, бігові доріжки, і наразі обговорюється, як це може бути виправлено. Адміністрація НСК категорично проти проведення на стадіоні змагань з метань. На об’єкті не має можливості проводити розминку, оскільки сусідній стадіон «Атлет» знаходиться в дуже поганому стані. Залишається відкритим питання щодо сертифікації стадіону. Він отримав сертифікат ще 2012 року, і потрібно провести консультації з ІААФ щодо його чинності.  
 
 
Окрім цього, за словами президента ФЛАУ Ігоря Гоцула, НСК «Олімпійський» – головний стадіон країни, і, відповідно, його оренда чимало коштує. За попередніми підрахунками, які провела адміністрація комплексу, це буде 350 тисяч гривень за чемпіонат. Що в декілька разів більше, ніж коли ми в минулі роки проводили аналогічні змагання в Луцьку чи Кропивницькому.
 
Остаточну крапку у розв’язанні цього питання має поставити 13 червня на своєму засіданні Виконавчий комітет ФЛАУ.
 
Також Ігор Гоцул зазначив, що ФЛАУ веде давні перемовини з адміністрацією стадіону і Міністерством молоді та спорту за двома напрямками. Перший – комплексна реконструкція цього об’єкту і доведення його до належних кондицій, щоб там можна було проводити національні та міжнародні змагання. Легка атлетика України з цього приводу зробила розрахунки і детальну пропозицію, які були направлені в Мінмолодьспорту. Другий – навіть в таких складних умовах потрібно шукати дотичні точки, аби на стадіоні вирувало життя, зокрема проводився тренувальний процес. ФЛАУ активно допомагає адміністрації НСК сформувати пул видів спорту, які можуть бути залучені і на стадіоні, і навколо нього, щоб арена стала певним спортивним кластером. Легка атлетика України активно підключається не лише до формування ідей, але й до їхньої реалізації. Зокрема, за її ініціативи на «Олімпійському» вже понад рік проводиться, в тому числі з залученням фахівців ФЛАУ, реабілітація учасників АТО. Триває обговорення ще низки проєктів, і планується, що разом з Міністерством та керівництвом стадіону 28 червня деякі з них будуть презентовані громадськості.