Європейський досвід клубної системи в легкій атлетиці та перспективи її впровадження в Україні (+ВІДЕО)

288
В рамках освітнього проєкту ФЛАУ “Академія легкої атлетики України” відбувся круглий стіл “Клубна система в легкій атлетиці: досвід і перспективи”.
 
В ньому взяли участь президент ФЛАУ Ігор Гоцул, який є прихильником впровадження в українському спорті цієї системи; експрезидент Української федерації карате, до складу якої входить більш як сто спортивних клубів, Сергій Левчук; штовхальник ядра Роман Кокошко, який виступає за один з чеських клубів; українські тренери, які працюють в закордонних клубах В’ячеслав Калініченко (Польща), Ярослав Нечипорець (Чехія) та інші фахівці.
 
Коштом чого існують спортивні клуби за кордоном. Яка вигода виступу за них у українських спортсменів, і який зиск від наших атлетів мають ті клуби. В чому перевага системи спортивних клубів над системою ДЮСШ та СДЮШОР, яка діє наразі в Україні. В чому відмінність легкоатлетичних клубів в тому розумінні, в якому вони існують за кордоном, від бігових клубів, які наразі дуже поширені в Україні. Що потрібно задля впровадження клубної системи спорту в нашій країні. Відповіді на ці та інші питання знаходили учасники круглого столу. Його повний відеозапис викладено нижче.
 
Всі заходи, які проходять в рамках освітнього проєкту ФЛАУ “Академія легкої атлетики України”, викладені за посиланням: https://www.youtube.com/playlist?list=PLbLKqiOxcIe97yDqG4MpUBkiI4N7Yk1iV