Визначилася доля метального центру в Василькові

236
У Василькові Київської області відбулася зустріч головного тренера збірної України з метань Максима Островського з мером міста Володимиром Сабадашем, начальницею освітнього відділу Василькова Лілією Козак, депутатом міськради Володимиром Твердохлібом, директором Київського обласного Центру олімпійської підготовки Василем Наумчуком та тренером Васильківської ДЮСШ, учасником Олімпійських ігор-2008 з метання молота Ігорем Тугаєм.
 
– Два роки ми боролися за збереження унікального, одного з трьох подібних в Україні сектора з легкоатлетичних метань у Василькові, – розповідає Максим Островський. – Він з’явився ще на початку 2000-х років. Але через те, що він не був закріплений кадастровим номером як спортивна споруда, на його територію розпочався певний тиск – поруч в садовій зоні пішло самозахоплення землі під будівництво, і хтось поклав око і на метальний центр.
 
Разом з олімпійцем Ігорем Тугаєм, який є уродженцем Василькова, Комісією атлетів, спортсменами-метальниками, ФЛАУ, за підтримки ЗМІ ми не одноразово звертали увагу на цю проблему. І нарешті вдалося досягти результату. Сектор для легкоатлетичних метань за сприяння директора Київського обласного центру олімпійської підготовки Василя Наумченка стане осередком цього ЦОП. Під час тристоронньої зустрічі з представницею Міносвіти, до якого цей майданчик відноситься, та мером міста було узгоджено, що Центр олімпійської підготовки знайде кошти на фінансування з облбюджету реконструкції та подальшого розвитку об’єкту. Буде у нього і кадастровий номер, так що сподіваюся, що з самозахопленням території справа не пройде. На базі цього сектору буде розвиватися ДЮСШ, а з розростанням – інші види легкої атлетики, а також інші види спорту. Наразі маємо один з прикладів, коли завдяки соціально активним спортсменам нам вдається розвивати легку атлетику.
Попередня статтяАндрій Проценко: “Не маю наміру після Токіо завершувати кар’єру”
Наступна статтяНові дати для змагань Всесвітньої легкої атлетики і вікна для національних чемпіонатів