Сергій Смелик: «Готовність сидить глибоко; щоб підняти її з дна, потрібні старти»

277
15 серпня, о 10:30, почнуться забіги на 100 метрів серед чоловіків у рамках командного чемпіонату України. Один з основних претендентів на перемогу – Сергій Смелик. Цього літа він кілька разів устиг стартувати, показавши непоганий час.

 
Одним з його головних суперників у Луцьку буде Олександр Соколов. Тиждень тому у Києві саме ці двоє подарували вибух емоцій на дистанціях як 100, так і 200 метрів.
 
«На місцевих змаганнях у мене був кращий стан, ніж у Києві, але втрутилися обставини. Там я 100 метрів «прокотив» на одній нозі за 10,3, – пригадує Сергій Смелик. – У Києві стан хоч і був гіршим, але принаймні ноги цілі.
 
Що сталося? Місяць був на зборі у Кременній, ми виконали хороший обсяг роботи і почали трішки відпочивати, коли відчув дискомфорт у литковому м’язі. Днів на десять відклав тренування, але вже потихеньку набираю хід».
 
Сергій, як і більшість атлетів, з нетерпінням чекає на турніри: «За кордоном змагань немає. Якби провели всі українські старти, уже було б добре, бо без цього складно. Весь час потрібно якось себе стимулювати, отримувати емоції від процесу. То я робив прикидку і викладав в Інтернеті. На змаганнях у Києві пробіг уже 100 і 200 метрів. Тепер попереду командний чемпіонат України. Радий, що маленькими кроками реанімуємо легку атлетику.
 
У Києві Саша Соколов непогано мені «підкинув». Знаю, що він реактивний хлопець, але думав, що на віражі 200-метрівки його «з’їм», а він так уперся! Саша добре готовий, пробіг по особистому рекорду. Добре мене простимулював. Для цього і потрібні змагання. Вони дозволяють нам не розслаблятися.
 
У травні вже робив прикидки на відрізках 170 метрів, після короткого відпочинку – 120. Були непогані секунди, була готовність. Власне, вона і є, просто її потрібно реалізовувати. Вона сидить десь глибоко, і щоб підняти її з дна, потрібні старти».