ФЛАУ і ФЛА Туреччини обговорили перспективи подальшої співпраці

391
Перебуваючи з візитом в Україні, радник Національного олімпійського комітету Туреччини з питань легкої атлетики Ахмет Алі Баш і начальник міжнародного відділу та радник президента Федерації легкої атлетики Туреччини Угур Кючук зустрілися з генеральною секретаркою ФЛАУ Іолантою Хропач і головним тренером збірної команди України з легкої атлетики Вячеславом Тиртишником для обговорення перспектив подальшої співпраці між федераціями.
Одне з основних питань, яке обговорювали під час зустрічі, стосувалося участі атлетів у відкритих чемпіонатах та інших турнірах на території обох країн. «Турки завжди з радістю виступали у нас, адже чемпіонати України проводяться на сертифікованих аренах, у нас високий рівень суддівства і конкуренції. Вони планують продовжити цю традицію. Так само і наші атлети зможуть брати участь у їхніх змаганнях», – говорить Вячеслав Тиртишник.
Обидві сторони також цікавлять турніри, на яких могли б виступити естафетні команди, щоб отримати нагоду потрапити на Олімпійські ігри. Перш за все це чемпіонат Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій. Але є висока ймовірність того, що ще один старт відбудеться в Ерзурумі. Для атлетів, які виступають у юнацькій і юніорській вікових категоріях, залишаються міжнародні матчеві зустрічі.
«За останні роки з усіх федерацій саме з турецькою у нас зав’язалася найтісніша співпраця і саме вона стала для нас найближчою, – продовжує Вячеслав Тиртишник. –  Вони завжди допомагають у вирішенні всіх питань, які виникають у команди під час перебування у Туреччині, а це і питання здоров’я, і міграційні питання, і розв’язання будь-яких інших форс-мажорних ситуацій».
«Через пандемію COVID 19 і карантинні обмеження, єдиною доступною країною для проведення навчально-тренувальних зборів збірної команди України залишилась Туреччина. Ми вже не перший рік проводимо там НТЗ, але в умовах сьогодення це питання стало ще актуальнішим, – говорить Іоланта Хропач. – Ми прагнемо до того, щоб створити нашій команді якомога кращі умови для підготовки, і під час зустрічі обговорювали, зокрема, місця для проведення зборів, серед яких і ті готелі, які вже функціонують, і спортивні бази, які ще будуються.
Турки розповіли, в яких готелях зазвичай перебувають на зборах їхні атлети, назвали плюси і мінуси. Зі свого боку вони готові всіляко допомагати нам у виборі баз та у питаннях формування цінової політики. Для нас це дуже важливо, адже ми розглядаємо різні варіанти, щоб представники тих чи інших видів могли обирати місця, які більше підходять саме для їхньої підготовки і їхніх потреб.
Загалом, зустріч була досить плідною. Ми обговорили багато питань, які є особливо актуальними під час заключного етапу підготовки до Олімпійських ігор. Ми вдячні федерації Туреччини за готовність тісно співпрацювати з Легкою атлетикою України і надалі».