Віктор Грінюк: «Різдвяні старти» були важливими як для нас, так і для спортсменів»

819

9 січня всеукраїнський легкоатлетичний сезон відкрився уже традиційним турніром «Різдвяні старти».

«Всеукраїнський сезон завжди починався з «Різдвяних стартів». Оскільки до чемпіонату Європи у приміщенні крім чемпіонату України змагань майже не буде, проведення цього турніру було дуже важливим як для нас, так і для спортсменів, – говорить Віктор Грінюк, президент ФЛА міста Києва і віцепрезидент ФЛАУ. – Атлетам потрібно було самореалізуватися і показати результат після періоду досить напружених тренувань. Тим більше попередній рік був невдалим з усіх боків: змагання скасовували, календар постійно змінювався. Це було помітно навіть на прикладі Федерації легкої атлетики міста Києва: ми щороку проводили 84-85 змагань, а у 2020-му їх було лише 41 – через COVID 19 і карантинні обмеження нам довелося удвічі скоротити календар.

Ми дуже хвилювалися щодо того, чи не доведеться скасувати ще й «Різдвяні старти», адже вони випадали на другий день після введення карантину. Та, на щастя, Кабінет міністрів досить чітко прописав правила, згідно з якими ми змогли провести турнір, дотримуючись при цьому всіх санітарно-епідемічних норм і вимог. Зокрема, ми провели низку тестів на COVID 19, розмежували зони для тренерів, атлетів і суддів, для роботи журналістів, тим самим звівши до мінімуму всі ризики.

А знаковою подією для київського манежу стали сьогоднішні змагання зі стрибків у висоту, де у сектор вийшли відразу три спортсменки зі світової десятки – Ярослава Магучіх, яка перемогла і повторила рекорду України у приміщенні, Юлія Левченко й Ірина Геращенко».

Фото (с)”Жорстка атлетика”