Ярослава Магучіх: «Починати сезон в Україні стає традицією»

730

Почати сезон з повторення національного рекорду у приміщенні під силу далеко не кожній спортсменці. Тим приємніше, що серед цих небагатьох є і українка – стрибунка у висоту Ярослава Магучіх.

9 січня на турнірі «Різдвяні старти» у Києві Магучіх стрибнула на 2,02 метри, тим самим очоливши світовий топ-лист сезону і повторивши рекорд України у приміщенні, встановлений нею ж рік тому. Для подолання цієї висоти, як і всіх попередніх, Ярославі знадобилася лише одна спроба.

«У літньому сезоні було дуже мало змагань, а у вересні ми вже його і закінчили. З того часу чекали на нові турніри і на рішення щодо того, чи відбудуться «Різдвяні старти», – розповідає Ярослава Магучіх. – Коли з’ясувалося, що їх не скасовують і не переносять, вирішили приїхати, показати високі результати і почати сезон в Україні. Це вже стає маленькою традицією: минулого року я починала його у Львові на «Меморіалі Олексія Дем’янюка», а зараз – у Києві.

На «Різдвяні старти» я приїжджала лише одного разу, але дуже давно, років п’ять чи шість тому. Тоді змагалася з двоборства. Серед дорослих виступаю вперше. Мені тут сподобалося. Говорили, що у манежі жарко, але це, мабуть, відчувається під час тренувань, коли ти півтори-дві години наполегливо виконуєш вправи. А під час змагань, коли лежиш між спробами на своєму матраці, то, навпаки, добре і комфортно.

Чи приїхала б я, якби Юлія Левченко й Ірина Геращенко не брали участь у змаганнях? Так, виступала б у будь-якому випадку. Але без них було б нудно. Я вже звикла, що ми втрьох змагаємося як на міжнародних стартах, так і в Україні. І якби дівчата не виступали, було б прикро.

Після вдалої спроби на 2,02 я замовила висоту 2,04 метри. Якби я її подолала, це був би вже новий рекорд. Друга спроба була непоганою, а от перед третьою знову довелося відміряти розбіг, оскільки його знесло. У результаті, я відштовхнулася далеко. Мені було зручно, але це було нове відчуття, з яким я поки що не впоралася. Це як у хлопців, коли вони далеко відштовхуються – і намагаються пройти через планку».

Попереду у Ярослави Магучіх підготовка до наступних турнірів. Її вона проведе вдома, у Дніпрі. «У Дитячо-юнацькій спортивній школі №3 у нас тепер є умови для тренування, – говорить атлетка. – Підготовка до цього сезону через закриті кордони у нас вийшла досить домашньою, і ми продовжимо у тому ж дусі і зараз.

Щодо змагань, то мені надіслали запрошення на турніри в Італію наприкінці січня і у Банську Бистрицю 2 лютого. У березні планується проведення чемпіонату Європи у приміщенні, до якого ми також будемо готуватися».

Попередня статтяВіктор Грінюк: «Різдвяні старти» були важливими як для нас, так і для спортсменів»
Наступна статтяЮлія Левченко: «Чемпіонат України у приміщенні буде моїм головним стартом узимку»