Зі світу по нитці: мета Пауелла, плани Лавіллені та материнство Мідоуз

841

Легендарний ямайський спринтер, екс-рекордсмен світу Асафа Пауелл хоче завершити кар’єру на мажорній ноті – вибігти 100 метрів з десяти секунд і виграти олімпійську медаль.

«Основна мета цього року, не рахуючи Олімпійських ігор, тричі вибігти з десяти секунд. І, звісно, поїхати на Олімпійські ігри та піднятися там на п’єдестал. Це моя мрія», – сказав Асафа Пауелл в інтерв’ю Jamaica Observer.

***

Призерка чемпіонатів світу і Європи з бігу на 800 метрів британка Дженні Мідоуз стала мамою. 10 січня у неї народилася донька Арабелла Конні Мідоуз-Пейнтер.

***

Зірки світової легкої атлетики оголосили свої плани на сезон. Олімпійський чемпіон-2012 і екс-рекордсмен світу зі стрибків з жердиною француз Рено Лавіллені підтвердив участь у змаганнях у  Туркуені (31 січня) та Руані (6 лютого).

У Руані також виступить американська стрибунка з жердиною Сенді Морріс. Крім того, у її планах змагання серії World Athletics Indoor Tour Silver у Файєтвіллі 24 січня, участь у яких також візьме штовхальник ядра Райян Краузер.

У Туркуені з жердиною стрибатиме також гречанка Єкатеріні Стефаніді, а поляк Адам Кщот вийде на старт дистанції 800 метрів у Дортмунді (7 лютого).

Досить насиченим обіцяє бути змагальний календар у британської стрибунки з жердиною Голлі Бредшоу. Вона планує взяти участь у вище згаданих турнірах у Туркуені та Руані, після чого виступити у Льєвані (9 лютого), на національному чемпіонаті у приміщенні (20 лютого), у Мадриді (24 лютого), Клермон-Феррані (28 лютого) та на чемпіонаті Європи у приміщенні у Торуні (5-7 березня). «Багато чого має скластися в один пазл для того, щоб все це втілилося у життя. Але мій план на зимовий сезон-2021 має саме такий вигляд», – зазначила вона.

***

У віці 58 років пішов з життя британський тренер Ллойд Коуен, відомий по роботі з олімпійською чемпіонкою з бігу на 400 метрів Крістін Охурогу та чемпіоном Європи з бігу на 110 метрів з бар’єрами Енді Тьорнером.

За матеріалами EMEnews