Людмила Оляновська: «Віра у тренера – це запорука успіху»

1183

Рекордсменка України зі спортивної ходьби на 20 км Людмила Оляновська почала сезон змаганнями у манежі. 9 січня вона перемогла на «Різдвяних стартах» з часом 20.59,1 хв на дистанції 5000 метрів.

«Методика говорить, що для того, щоб якнайкраще перевірити стан організму, необхідно десь стартувати. Адже нічого так не показує помилок і правильного направлення, як змагання, – говорить Людмила Оляновська. – Ми хотіли стартувати ще в грудні на турнірі на призи Володимира Голубничого, але їх скасували. Тому почали з «Різдвяних стартів».

Завданням було почати спокійно, а потім, якщо здоров’я дозволятиме, «розкотити». Та вийшло так, що почала по 4.10, а потім мій час уповільнився – було і 4.12, і 4.14. З чим це пов’язано? Можливо, було трішки жарко чи зіграли роль віражі, але відчуваю, що я дещо розкоординована.

Тренер (Анатолій Соломін – Прим.авт.) відразу сказав, що я підняла руки вгору, хоча вони повинні йти перпендикулярно горизонталі тіла, і зовсім не просувала себе вперед. Але те, що хотіли від цих змагань, ми отримали.

Ми обговоримо і зрозуміємо помилки, якщо вони є. Але якщо б по 21 хвилині скласти результат на двадцятці, то він був би шикарним».

Наприкінці січня у Людмили має розпочатися збір в Анталії. У планах також участь у двох турнірах у березні.

«Після збору у Ворохті, який був на початку осені, у нас також був збір у Туреччині, в листопаді. Я там була 21 день, – продовжує Оляновська. – З 25 січня готується ще один збір в Анталії, він буде дуже довгим. Я так надовго зазвичай не виїжджаю, але цього року потрібно так зробити.

У плані підготовки у мене також змагання у Туреччині 6 березня і через два тижні старт на чемпіонаті України. Чи достатньо цього часу для відновлення?.. Тренер каже, що більше ніж достатньо. А віра у тренера – це запорука успіху».

Фото (с)Святослав Сторчовий

Попередня статтяЗі світу по нитці: мета Пауелла, плани Лавіллені та материнство Мідоуз
Наступна статтяСергій Никифоров: «Довелося докласти немало зусиль для того, щоб перебороти депресію»