Зі світу по нитці: світовий рекорд, запрошення Магучіх на турнір у Франції і повернення Кауля

738

Уже на початку зимового сезону-2021 не встояв світовий рекорд у приміщенні з потрійного стрибка. Його автором став бронзовий медаліст чемпіонату світу Хьюз Фабріс Занго з Буркіна-Фасо. На змаганнях Meeting d´Aubiere (16 січня) він приземлився на позначці 18,07 метрів.

Відео світового рекорду у приміщенні з потрійного стрибка

Занго побив рекорд свого тренера француза Тедді Тамго, який той встановив у 2011 році у Парижі (17,92 м).

Занго став першим атлетом з Африки, який побив світовий рекорд у стрибкових видах серед чоловіків.

***

Організатори Meeting de l’Eure у Валь-де-Рей підтвердили участь у змаганнях української стрибунки у висоту Ярослави Магучіх.

На дистанції 60 метрів з бар’єрами зійдуться чемпіон світу з бігу на 110 метрів з бар’єрами американець Грант Голловей і чемпіон Європи на цій же дистанції француз Паскаль Мартіно-Лягард.

Змагання відбудуться 14 лютого.

***

Рено Лавіллені повторив свій найкращий результат на початку зимового сезону – 5,92 м – вже на першому турнірі серії Perche Elite Tour. Француз також виконав спроби на висоті 6 метрів, але планка не встояла. Другим став його брат Валентін Лавіллені (5,72 м), а замкнув першу трійку Етан Кормон (5,62 м).

У змаганнях жінок вся перша трійка подолала висоту 4,51 м. За спробами перемогла голландка Фемке Плюім. Бельгійка Фанні Сметс друга, а швейцарка Ангеліка Мозер – третя.

***

Чемпіон світу з десятиборства німець Ніклаc Кауль повертається до тренувань з метання списа після операції на лікті, яку він переніс у травні.

За матеріалами World Athletics, EMEnews