Особисті рекорди і запеклі дуелі у перший день чемпіонату України U20 у приміщенні

995
Фото (с)НОК України

Перший день чемпіонату України U20 з легкої атлетики у приміщенні добіг завершення. Вечірня програма відкрилася забігами на 60 метрів і фіналом зі стрибків з жердиною серед юніорок. Останній досить прогнозовано виграла Тетяна Гамора. Проте легкою її перемога не була.

Гамора повторила особистий рекорд у приміщенні – 3,90 метрів. Але таку ж висоту подолала і ще зовсім юна, 14-річна Антоніна Терещенко. У боротьбі за золото вона поступилася лише за спробами – Гамора підкорила 3,90 з першої, а Терещенко з третьої спроби. Цікаво, що дівчата тренуються у Віктора Шевцова і у групі Анжели Балахонової відповідно, як і лідери «дорослих» стрибків з жердиною Марина Килипко і Яна Гладійчук.

Змагання серед юніорів виграв Олександр Онуфрієв, встановивши особистий рекорд 5,00 м. Нікіта Строгалєв повторив особистий рекорд і став другим (4,90 м). Ілля Шух, як і Онуфрієв, показав найкраще досягнення у кар’єрі (4,70 м) і замкнув трійку призерів, обігравши за спробами Іллю Бобровника.

Неабиякий інтерес викликала боротьба п’ятиборок Анастасії Матузної і Валерії Мухоброд. Переможницею з неї вийшла Матузна (3782 очка). Мухоброд – друга (3656). З результатами по видам можна ознайомитися ТУТ.

Марія Горєлова впевнено виграла змагання зі стрибків у довжину. Вже у першій спробі вона приземлилася на позначці 6,03 метри, які стали недосяжними для решти суперниць. Але для Марії цей результат не був найкращим цього дня. У четвертій спробі вона стрибнула на 6,22 метри і до перемоги додала особистий рекорд у приміщенні.

Не менш упевненою була і перемога Олексія Поліщука у змаганнях зі стрибків у довжину серед юніорів – 7,42 м.

Особистими рекордами для переможців завершилися і дистанції 400 метрів. Серед юніорок перемогла Тетяна Харащук (56,32 с), яка на 17 сотих випередила Анну Орлову. Серед юніорів Ярослав Голубович (50,14 с) на 31 соту випередив Дмитра Янчика.

На дистанції 1500 метрів серед юніорок перемогу розіграли Марія Козлюк (4.36,51 хв) і Уляна Рачинська (4.37,33 хв). Змагання серед юніорів виграв Ілля Кунін (3.54,27 хв).

60-метрівку найшвидше у цей день і у кар’єрі пробіг Олександр Сосновенко (6,92 с), ставши єдиним, хто показав результат з семи секунд. Значно напруженішою була боротьба між юніорками, яка також призвела до особистих рекордів. Євгенія Коновалова перемогла з часом 7,64 с. Лише двома сотими їй поступилася Діана Гончаренко. Ще у сотій позаду фінішувала Еліна Пристинська.

Денис Слюсар на одну соту випередив Володимира Кілка і виграв з бігу на 60 метрів з бар’єрами з часом 8,34 с. У юніорок більше ніж пів секунди у суперниць виграла Кристина Юрчук – 8,58 с.

Софія Ромасюк (13,81 м) та Іван Демиденко (15,23 м) стали чемпіонами України U20 зі штовхання ядра у приміщенні.

Зазначимо, що особисті рекорди встановили всі переможці вечірньої програми першого дня чемпіонату. Швидше часу, показаного цього дня, бігла лише Кристина Юрчук.

Всі результати першого дня юніорського чемпіонату України з легкої атлетики у приміщенні та стартові протоколи другого дня змагань

Попередня статтяАндрій Проценко відкрив сезон перемогою в Удіне
Наступна статтяВячеслав Тиртишник: «Приємно, що в Удіне був український переможний дубль»