Андрій Проценко: «В Банській Бистриці трохи перехитрив з розбігом»

758
Фото Pavol Uhrin з офіційної Facebook сторінки турніру BBL

Дворазовий призер чемпіонатів Європи в приміщенні Андрій Проценко повторив свій найкращий результат нинішнього сезону, подолавши висоту 2м28см і посівши третє місце на традиційному міжнародному  турнірі стрибунів у висоту Banskobystricka Latka, очки я кого саме в чоловічих змаганнях зараховуються до Золотої серії World Indoor Tour.

32-річний херсонець виконав блискучу серію стрибків. Усі висоти від 2.10м до 2.28м включно Проценко долав з першої спроби, а друга і третя спроба на 231см були надзвичайно близькими до успіху.

Андрій, чому вирішив починати з 2.10м? Ніби занизько для атлета твого рівня. Щось турбує?

  • Ні. Зі мною все гаразд. Кілька днів тому в Італії я взагалі починав з 2.02м. Ще немає настрибаності та потрібної впевненості. Коли починаєш з легкої і вдалої спроби, якось комфортніше стає продовжувати змагання.

Сьогодні ти був надзвичайно близьким до подолання висоти 2.31м. В третій спробі взагалі було незрозуміло, як ти зачепив планочку…

  • Трохи перехитрив з розбігом. На першу спробу я відніс розбіг на потрібну для цієї висоти мітку, але мені здалося, що відштовхнувся задалеко, тому я знову скоротив розбіг на пів ступні. Саме їх мені і не вистачило у третій спробі. Я не врахував того, що на цій висоті я лише почав розстрибуватися на повну. Доки планку не підняли на 228, учасників у секторі було стільки, що я встигав «охолонути», доводилося «заводити» себе по-новому. Далі справи вже рухалися швидше. Шкода, що не вдалося сьогодні реалізувати те, на що я готовий. Умови В Банській Бистриці були ідеальними. Тут добрий сектор, в усякому разі мені він подобається. Та й організатори зробили все можливе, аби ми показували високі результати. Змагання відбувалися без глядачів, але всі трибуни в залі закрили величезним екраном з відео вболівальників. Не повірите, але не склалося ані найменшого враження, що трибуни були зовсім порожні.

Твоя мета нинішньої зими – чемпіонат Європи в приміщенні. Є ще в твоєму змагальному календарі заплановані турніри, аби до головного старту сезону набути більше впевненості?

  • Зараз я повертаюся в Україну, де наступним стартом буде чемпіонат України в приміщенні в Сумах. Потім, можливо, поїду ще на міжнародний турнір у Торуні в середині лютого. Змагання відбуватимуться на тій самій арені, що і березневий чемпіонат континенту. Цікаво було б випробувати.

Переможцем турніру у словацькій Банській Бистриці став екс-чемпіон світу та чинний чемпіон Європи в приміщенні Джанмарко Тамбері. Італієць, так само як і срібний призер змагань Луїс Заяс із Куби, подолав планку на позначці 2м31см.

Попередня статтяЯрослава Магучіх претендує на звання найкращої легкоатлетки січня в Європі
Наступна стаття#Торунь2021: Вік не має значення чи най…най…най… збірники України на чемпіонатах Європи в приміщенні