Чемпіонат міста Києва в приміщенні: заочна дуель Анастасії Бризгіної і Яни Качур

888

5 лютого легкоатлетичний манеж КМШВСМ на Березняках, що в Києві, прийматиме Кубок України з легкої атлетики в приміщенні. А за два дні до нього тут відбулися ще одні змагання – чемпіонат міста Києва в приміщенні і чемпіонат НУФВСУ в приміщенні.

На старт дистанції 200 метрів вийшли учасниці чемпіонатів світу – Анастасія Бризгіна і Яна Качур. Атлетки бігли в різних забігах, а різниця у їхніх результатах дорівнювала лише одній сотій секунди. Бризгіна перемогла з часом 24.65 с, а Качур була другою (24.66 с). Серед чоловіків найшвидше дистанцію подолав Данило Даниленко (22.10 с).

На дистанції 60 метрів з бар’єрами на старт вийшли одні з лідерів української команди Богдан Чорномаз і Кирило Хоменко. І в забігу, і у фіналі першим фінішував Чорномаз. У вирішальному колі йому вдалося показати найкращий результат нинішнього сезону – 7.90 с. Хоменко другий (8.09 с).

У жінок на цій дистанції беззаперечною фавориткою була Ганна Чубковцова. Для перемоги їй вистачило 8.50 с.

Бар’єристики Наталія Юрчук та Ірина Панаріна у Києві виступали, проте цього разу обрали для себе «гладкі» 60 метрів. Обоє подолали перше коло, а після цього створили певну сенсацію у фіналі, залишивши позаду Іванну Аврамчук. Юрчук встановила особистий рекорд (7.63 с) і перемогла, а Панаріна фінішувала другою (7.65 с). Аврамчук замкнула першу трійку (7.67 с).

Два лідери цього дня з бігу на 400 метрів – Роман Фесенко й Антон Шмаровоз – потрапили до різних забігів, тож очної боротьби між атлетами не вийшло. Обидва фінішували першими, але переможцем змагань за часом 50.68 с став Шмаровоз. Фесенко другий (52.99 с). У змаганнях жінок поза конкуренцією була Марія Буряк (56.30 с).

У секторі для потрійного стрибка увага була прикута до учасника міжнародних змагань Олександра Айка. У січні він уже виграв юніорський чемпіонат України в приміщенні. У Сумах йому вдалося стрибнути на 15.15 м. Перелетіти 15-метрову позначку ще й у Києві Олександр цього разу не зміг, але перемозі це жодним чином не завадило (14.80 м).

Всі результати змагань за посиланням: https://competitions.iks.org.ua/en/2021.02.03_kyiv/live

Попередня статтяПрезидент ФЛАУ Равіль Сафіуллін святкує День народження
Наступна статтяЗі світу по нитці: Перенесення зимового Кубку Європи з метань, Берквіст пророкує Магучіх рекорд світу та інші цікавинки сезону