Анастасія Мохнюк – срібна призерка турніру в Таллінні

846
Фото зі сторінки турніру в Instagram

Минулого вікенду відбувся традиційний міжнародний турнір багатоборців у Таллінні, де фіналістка чемпіонату світу 2015 року з семиборства Анастасія Мохнюк відсвяткувала своє повернення на міжнародну арену після п’ятирічної перерви другим місцем і цілком високим результатом.

У жіночому п’ятиборстві 30-річна броварчанка набрала 4393очки й одразу посіла восьму позицію у світовому топ-листі сезону.

В Таллінні Анастасія пробігла 60-метрівку з бар’єрами за 8.23сек, подолала 174см в секторі для стрибків у висоту, штовхнула ядро на 13.78м, стрибнула 6.09м у довжину і показала 2:24.98 на 800-метрівці.

А виграла змагання п’ятиборок бронзова призерка чемпіонату світу серед юніорів 2018 року Адріанна Сулек. 21-річна польська атлетка покращила особистий рекорд в приміщеннях майже на 500 очок, набравши в сумі 4442 бали.

То ж аби фінальні заявки на чемпіонат Європи в приміщенні закривали вже сьогодні, то й Адріанна Сулек, й Анастасія Мохнюк вже б мали свої квитки до Торуня в кишені, маючи другий і четвертий результат сезону на нашому континенті.

Нагадаємо, що за правилами ЄА на зимовий чемпіонат Європи можуть потрапити 12 багатоборців як в жіночій, так і в чоловічій програмі. Перші шість – це кращі за рейтингом в змаганнях просто неба за підсумками сезонів 2019-2020 років. Таким чином на старт жіночого п’ятиборства в Торуні без додаткового відбору мають право вийти бельгійка Нафіссату Тіам, угорка Ксенія Кріжан, представниці Австрії Верена Прейнер та Івона Дадіч, а також нідерландка Надін Віссер. Ще шість учасниць відбиратимуться за результатами змагань в приміщенні 2021 року.

В битві семиборців на доріжках Талліннського манежу головним, і, на жаль, неприємним сюрпризом стала відмова від участі в змаганнях головного фаворита турніру Майкела Уйбо. Естонець знявся зі старту через невеличку травму, отриману за кілька днів по початку International Combined Events Meeting.

Втім, Естонія свою перемогу в неділю все ж таки відсвяткувала. Рісто Ліллемець не лише піднявся на найвищу сходинку п’єдесталу в рідному манежі, а й став володарем найкращого результату сезону в світі з особистим рекордом 6089 очок. На другій позиції змагання закінчив призер чемпіонату Європи 2018 року з десятиборства Віталій Жук. В активі білоруса також особистий рекорд 6010 очок. До речі, обидва атлети вперше в кар’єрі подолали рубіж у 6000 очок у чоловічому семиборстві.

Попередня статтяЮнацький чемпіонат України в приміщенні: боротьба триває
Наступна статтяФЛАУ й TM BRUNCH оголошують конкурс прогнозів!