Злива нормативів на старті чемпіонату України з легкої атлетики в приміщенні

1152

Чемпіонат України в приміщенні лише почався, а атлети вже порадували високими результатами.

У півфіналі з бігу на 800 метрів Світлана Жульжик виграла свій забіг, встановивши особистий рекорд, а разом з ним і норматив для участі в чемпіонаті Європи в приміщенні – 2:05.35 хв. Естафету у 18-річної атлетки підхопили ті, від кого цього чекали, і ті, хто став справжньою несподіванкою цього дня.

У секторі для стрибків з жердиною спочатку всі, затамувавши подих, спостерігали за виступом новоспеченої рекордсменки України U16 в приміщенні Антоніни Терещенко, яка цього разу спробувала підкорити нову для себе висоту – 4.06 м. Проте перелетіти планку на ній 14-річній атлетці поки що не вдалося. А після цього почалися дуелі.

Спочатку дуель Яни Гладійчук з Мариною Килипко. Остання зупинилася на позначці 4.41 м і стала з цим результатом другою. Гладійчук з першої спроби подолала 4.51 і вже в ранзі чемпіонки України в приміщенні почала нову боротьбу – з нормативом на чемпіонат Європи в приміщенні.

До цього особистим досягненням Яни були 4.52 метри, які вона подолала 5 лютого у Києві. Але попри це атлетка з першого разу встановила новий рекорд і виконала норматив у Торунь – 4.61 м.

У чоловіків перемогу зі стрибків з жердиною відсвяткував Іван Єрьомін (5.42 м).

На дистанції 60 метрів відразу четверо атлетів показали результати вище нормативу на чемпіонат Європи в приміщенні (6.77 с). Переможцем з особистим рекордом тут став Олександр Соколов (6.64 с). Чотирма сотими йому поступився Станіслав Коваленко, який також встановив новий РВ (6.68 с). Третім та четвертим фінішували турок Кайган Озер (6.71 с) і Ерік Костриця (6.72 с).

У жінок впевнено перемогла і підтвердила норматив Вікторія Ратнікова (7.33 с). Яна Качур фінішувала другою (7.46 с). Зазначимо, що у півфіналі Ратнікова пробігла 60 метрів за 7.29 с.

Ще один норматив на чемпіонат Європи глядачі побачили у фіналі з бігу на 60 метрів з бар’єрами. Його автором став переможець змагань Віктор Солянов, який впевнено побив свій особистий рекорд і фінішував першим з часом 7.83 с. Серед жінок вкотре підтвердила свій статус і здобула титул чемпіонки України Анна Плотіцина (8.17 с).

У чоловічому півфіналі з бігу на 400 метрів Микита Барабанов показав час 47.43 с, які також стали нормативом для участі в чемпіонаті Європи в приміщенні.

У жінок найкращий час у півфінальних забігах на 400 метрів показала Анна Рижикова, поліпшивши свій же найкращий результат сезону в Україні (52.83 с). Слідом за нею фінішувала Вікторія Ткачук, яка також виконала норматив у Торунь (53.53 с).

Ігор Мусієнко (19,88 м) і Ольга Голодна (16.43 м) досить прогнозовано стали чемпіонами України зі штовхання ядра в приміщенні.

У кваліфікації зі стрибків у висоту нерви вболівальникам полоскотала Ярослава Магучіх, коли лише з третьої спроби подолала 1.80 метрів. Проте основна боротьба буде у фіналах, до яких пройшли всі лідери.

Ознайомитися з усіма результатами першого дня чемпіонату України в приміщенні можна за посиланням: https://competitions.uaf.org.ua/en/2021.02.10-12_sumy/live?s=77E3334F-A31E-42B7-B832-AE374B1C1FA1

Нагадуємо про те, що трансляція змагань відбувається на каналі ФЛАУ у YouTube, телеканалі та на сайті XSPORT, а також на платформі MEGOGO.