Владислав Мазур: «Моєму задоволенню немає меж!»

672

Легкоатлети продовжують радувати високими результатами на чемпіонаті України в приміщенні, який триває у Сумах. Варто було початися вечірній програмі другого дня, як стрибун у довжину Владислав Мазур зірвав бурю аплодисментів.

У 2021-у за плечами у Мазура були виступи на змаганнях у Мінську й Гомелі та результат 7.89 м. Зазначимо, що особистий рекорд на стадіоні у нього дорівнював 8.07 м, а от у манежі далі 7.92 стрибнути не вдавалося. Та 11 лютого Владислав переписав статистику.

Вже у першій спробі Мазур на два сантиметри поліпшив особистий рекорд, стрибнувши на 7.94 м. А у другій і взагалі стрибнув на 8.07 і виконав норматив для участі в чемпіонаті Європи в приміщенні.

– Задоволенню немає меж! Цей результат показав завдяки сім’ї, тренеру і дружині, яка за мене дуже вболіває. Вона теж спортсменка, стрибає потрійним. Це Віолета Скворцова з Білорусі, – розповідає чемпіон України зі стрибків у довжину в приміщенні Владислав Мазур.

От, схоже, і відповідь на питання, чому цього року обидва старти були в Білорусі…

Так, у Гомелі взагалі цікава історія була, коли тричі стрибнув на одну й ту ж позначку – 7.89 метрів. Але більше налаштовувався саме на чемпіонат України. Це все ж домашні змагання, тут рідніша атмосфера. Слава Богу, мені все вдалося.

Завданням-максимум було потрапити на чемпіонат Європи в приміщенні. На такий результат я навіть не розраховував. У кваліфікації відчував, що готовий стрибати на 7.90-7.95, але вдалося ще далі.

Яна Гладійчук, виконавши норматив у Торунь, сказала, що головне завдання на сезон виконала, але тепер виникає нове – гідно виступити на чемпіонаті Європи в приміщенні. У вас історія схожа?

Звичайно. На чемпіонаті Європи дуже хочу потрапити у фінал і гідно там виступити. І це вже наступне завдання.

Результати рівня 8 метрів і далі у вас були на стадіоні, але в манежі ніяк не вдавалося дострибнути до цієї позначки. Що заважало?

Влітку я потягнув пахову зв’язку і вісім місяців не стрибав. Але вдалося дуже швидко відновитися. У манежі в порівнянні зі стадіоном складніше стрибати. Надворі може і вітер допомогти, і вільніше себе почуваєш. Але повторюся, я дуже задоволений!

Попередня статтяЯна Гладійчук: «Головне завдання на сезон виконала, але тепер виникає наступне»
Наступна статтяСвітлана Жульжик: «Якби я була в іншого тренера, цього результату могло й не бути»