Медальний виступ українців на юніорському чемпіонаті ABAF у приміщенні

600
Фото (с)bgathletic.com

13 лютого у Софії відбувся юніорський чемпіонат Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій (ABAF) у приміщенні.

Українці вкотре підтвердили свою силу в секторі для стрибків у висоту. Роман Петрук і Богдан Зміївський оформили переможний дубль. Зміївський завершив змагання з результатом 2.09 метрів, як і турок Тасделен Акіла Гьоктуг, але виграв у свого суперника за спробами. Богдан подолав цю висоту з першого разу.

Петрук оформив перемогу на висоті 2.12 м, а далі в статусі чемпіона з другої спроби встановив особистий рекорд – 2.16 м.

Олександр Айко у третій спробі захопив лідерство з потрійного стрибка, встановивши особистий рекорд – 15.38 м. У четвертій йому навіть вдалося додати – 15.43. Зрештою, своє найкраще досягнення в кар’єрі він перевершив на 28 сантиметрів і виграв золото.

На дистанції 400 метрів серед юніорок поза конкуренцією була Тетяна Харащук. Вона стала єдиною, кому вдалося вибігти з 55 секунд (54.87 с). Анна Орлова фінішувала четвертою (56.15 с).

Надзвичайно запекла боротьба точилася у секторі для стрибків у довжину серед дівчат. Переможницею з неї вийшла українка Марія Горєлова, яка у треті спробі показала результат 6.07 м. Лише сантиметр їй програла болгарка Пламена Міткова (6.06 м). Ще в сантиметрі позаду була хорватка Клара Кошчак (6.05 м).

Кристина Юрчук виграла срібло з бігу на 60 метрів з бар’єрами, у фіналі подолавши дистанцію за 8.48 с.

Срібло з бігу на 1500 метрів виграв Ілля Кунін. Українець подолав дистанцію за 3:55.82 хв. Поза конкуренцією тут був Казан Девмір з Туреччини (3:49.52 хв).

Вероніка Крамаренко й Марія Алєйнікова з першої спроби подолали 1.79 м. Стрибнути вище цього дня атлеткам не вдалося, тож хто з них посяде третє місце вирішували за спробами на попередніх висотах. Таким чином, третьою стала Крамаренко, яка подолала 1.76 з першого разу. Алєйнікова витратила на них три спроби і завершила змагання четвертою. Змагання з рекордом чемпіонату виграла Стиліана Іоанніду з Кіпру (1.84 м).

Олександра Чернуха посіла третє місце з потрійного стрибка (12.67 м). Ще одна українка, Марія Єланська, була шостою (12.26 м).

Олександр Сосновенко виграв свій забіг на 60 метрів і з результатом 6.98 с вийшов до фіналу. У вирішальному колі українцеві вдалося поліпшити час на три сотих (6.95 с) і  фінішувати з ним п’ятим. Таку ж позицію у змаганнях юніорок посіла Євенія Коновалова (7.65 с).

Олексій Поліщук після заступа в першій спробі, у другій виконав стрибок на 7.07 м, після чого був змушений достроково припинити змагання. Він п’ятий зі стрибків у довжину.

Всі результати юніорського чемпіонату Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій у приміщенні