Дмитро Нікітін: «Сьогодні було трішки легше стрибати, ніж минулого разу в цьому ж секторі»

802
Фото (с)Grzegorz Olkowski / European Athletics

Подолавши 2.21 метр з другої спроби, українець Дмитро Нікітін кваліфікувався до фіналу зі стрибків у висоту на своєму дебютному чемпіонаті Європи з легкої атлетики в приміщенні.

Арена в Торуні для Нікітіна знайома. В лютому він виступав тут у рамках турніру серії World Athletics Indoor Tour Gold. Після тих змагань Дмитро разом з тренером зробили відповідні висновки і підкоригували кілька моментів у техніці стрибка.

Після кваліфікації чемпіонату Європи в приміщенні Дмитро Нікітін поділився враженнями з читачами сайту ФЛАУ.

Дмитре, до змагань могли припустити, що для виходу у фінал вистачить лише 2.21?

Навіть не розраховував на те, що закінчимо так швидко. Думав, на 2.25 точно потрібно буде стрибати. Але добре, що так склалося. (посміхається)

У лютому ви вже виступали на цій арені. Ті змагання допомогли призвичаїтися до сектора? І чи вносили після них якісь корективи?

Сьогодні було трішки легше стрибати, ніж минулого разу. Для мене тут дещо незвичне покриття, воно жорсткувате. Це не погано, просто для мене нове, адже в Україні такої доріжки немає, у нас вона м’якша, тому стрибок виходить трішки інакше.

Але після тих змагань ми з тренером зробили певні висновки, подивилися на те, що потрібно підкоригувати в технічному плані, щоб стрибок вдався краще. Буду старатися, щоб у фіналі все склалося.

Стрибками в кваліфікації залишилися задоволені?

У перших спробах на 2.16 і 2.21 трішки повільно біг, проте, думаю, на фінал налаштуюся і все має бути добре. До нього ще два дні, такої перерви між кваліфікацією і  фіналом у мене ще ніколи не було. Але ми з тренером обов’язково поговоримо про те, що саме робити в ці дні і як себе готувати, щоб все склалося якнайкраще.

Фінал зі стрибків у висоту серед чоловіків на чемпіонаті Європи в приміщенні відбудеться 7 березня.