Наталія Стребкова: «Задоволена й результатом, і виступом у першому колі»

1196
Фото (с)Grzegorz Olkowski / Getty Images for European Athletics

Українка Наталія Стребкова дебютувала на чемпіонаті Європи в приміщенні і відразу потрапила до фіналу з бігу на 3000 метрів. Хоча про те, що змагатиметься у фіналі, вона дізналася не відразу.

Стребкова фінішувала у своєму забігу сьомою, встановивши особистий рекорд – 8:59.15 хв. З попереднього показника вона скинула майже дев’ять секунд. Та для виходу у фінал цього було замало. Проте вже за годину після фінішу стало відомо про дискваліфікацію словенки Маруші Мішмаш-Зрімсек і голландки Йіп Вастенбург, що дозволило українці ввійти до вирішальної стадії змагань з 11-м результатом.

– Про те, що потрапила у фінал, дізналася, вже повернувшись у зону для розминки. Там мені й сказали про те, що дискваліфікували двох спортсменок і я у фіналі. Але я спочатку навіть не повірила, – зізнається Наталія Стребкова. – Це було неочікувано для мене.

Сьогодні пережили два емоційні вибухи: спочатку від особистого рекорду, а потім і від новини про фінал?

Насправді, я досить спокійно це сприйняла, та маю зізнатися, що мені було не так вже й легко. Для мене біг був швидким, хоча тренер чи то жартома, чи то не зовсім сказав, що після збору в Кенії потрібно бігти швидше. Але я задоволена результатом і виступом сьогодні, не потрібно гнівити долю, як то кажуть.

Ви непогано набігли на фініші. Багато уваги приділяєте цьому на тренуваннях?

Після змагань мені багато хто сказав, що я всіх наздоганяла, але насправді просто рівно пробігла всі кілометри. Хіба третій був 2.59, на секунду швидше. А так приблизно однаково розклала сили по дистанції.

Загалом забіг склався спокійно чи довелося трішки поштовхатися?

Забіг був дещо напруженим. Були моменти, коли думала, що потрібно вийти. Тільки починаю це робити – а мене не пускають. Знову потрібно все спочатку, більше прискорюватися, щоб не так сильно втрачати контакт з суперницями попереду… Довелося докласти зусиль.

Фінал з бігу на 3000 метрів серед жінок відбудеться 5 березня.