Олег Дорощук: «Сьогодні я сам себе підвів, але руки точно опускати не буду»

636
Фото ©Pawel Skraba/Getty Images for European Athletics

Олегу Дорощуку лише 19, але попри юний вік упродовж усього сезону він мав дуже впевнений вигляд і навіть змусив понервувати одного зі світових лідерів зі стрибків у висоту Андрія Проценка. На чемпіонаті України в приміщенні Проценко виграв у нього лише за спробами.

У лютому Дорощук встановив особистий рекорд (2.28 м) і кілька разів був дуже близьким до успіху на висоті 2.30. І хоч Олег був дебютантом чемпіонатів Європи в приміщенні і вперше виступав серед дорослих на такому рівні, його небезпідставно розглядали серед претендентів не лише на місце у фіналі, а й на медалі чемпіонату. Проте зробити в Торуні те, що стільки разів було цієї зими, Дорощуку не вдалося. Планка не встояла на висоті 2.21 метр. Висоті, якої іншим атлетам вистачило для виходу у фінал…

– Сьогодні я зламався психологічно. Вчора у нас була розминка на основній арені, все було добре, а під час змагань все пішло не так, як мало б. Сьогодні сам себе підвів, – не приховує розчарування Олег Дорощук. – Ніяк не міг себе зібрати докупи, виконати стрибок технічно правильно і реалізувати те, на що я дійсно здатний і що стільки разів мені вдавалося цього року. Я бачив повтори стрибків і розумів, що саме потрібно виправити, але зробити цього не міг.

У другій спробі ви ледь не зупинилися перед планкою. Неправильно підібрали розбіг і чи причина була в іншому?

Це теж було пов’язано з психологією. У мене поки що буває так, що починаю зупинятися, відчуваючи, що відштовхування буде далеким, а потрібно, навпаки, набігати. Так сталося і в другій спробі на 2.21.

Ви кажете, що зламалися психологічно. Але ж ви так впевнено почали змагання…

Так, але спочатку були низькі висоти, там особливо нічого не потрібно було робити. А коли почали піднімати планку, тоді й виникли проблеми.

Інколи такі поразки й удари потрібні для того, щоб потім піднятися ще вище. Ви зараз це усвідомлюєте чи поки що відчуваєте лише розпач?

Руки я точно опускати не буду. Але дуже прикро, що не подолав кваліфікацію, адже міг показати хороший результат і зачепитися за призові місця. З усіх фіналістів дуже впевнений вигляд мають Джанмарко Тамбері й Максим Нєдосєков. З ними було б складніше, але з іншими точно можна було б боротися.

Повернімося в місяць лютий, коли ви кілька разів були дуже близькі до подолання висоти 2.30. Чого все ж не вистачило на тих стартах?

Мені потрібно допрацювати перехід над планкою. І в Сумах на чемпіонаті України, і в Львові на «Меморіалі Олексія Дем’янюка» мені потрібно було трішки більше піднімати таз над планкою. Цим моментам ми з тренером приділимо увагу, щоб влітку можна було стрибати вище.

Попередня статтяВладислав Мазур: «У кваліфікації все було за планом»
Наступна статтяНаталія Стребкова: «Задоволена й результатом, і виступом у першому колі»