Торунь-2021, 400 метрів, чоловіки: без півфіналу, але не без боротьби

814
Олександр Погорілко дебютує на чемпіонаті Європи в приміщенні. Фото (с) Grzegorz Olkowski / European Athletics

Другий день чемпіонату Європи в приміщенні для українських атлетів розпочався першим колом з бігу на 400 метрів серед чоловіків. Україну в цій дисципліні представляли троє учасників: уже досвідчений Данило Даниленко, а також два дебютанти – Микита Барабанов і Олександр Погорілко.

Формула виходу у півфінал була досить жорсткою: далі проходили лише перші двоє з кожного забігу. І хоч поки що нашим спортсменам було складно боротися за вихід у наступне коло, кожен з них спробував максимально викластися на дистанції.

19-річний Микита Барабанов показав найкращий час з українців (47.51 с). Це другий результат у його кар’єрі і 27-й з 49 учасників чемпіонату Європи в приміщенні.

«Задоволений тим, що на дорослому чемпіонаті Європи зміг наблизитися до особистого рекорду. Звісно, хотілося б потрапляти в півфінал і наближатися до європейських результатів, але добре вже й те, що є прогрес, результат не стоїть на місці, можна готуватися і прагнути до більшого, – говорить Микита Барабанов. – Мій тренер, Костянтин Рурак, думаю, задоволений. В одному з інтерв’ю він говорив про те, що коли один раз показуєш високий результат, це одне, але коли повторюєш його на міжнародних змаганнях, то це вже зовсім інше. По ідеї, з його завданням я сьогодні впорався.

По особистим рекордам було зрозуміло, що результати суперників дещо вищі, але я намагався триматися лідерів забігу, при цьому не стрибати вище голови, не перетискати, щоб не втратити і підтримувати свій темп.

У дорослій компанії, звісно, трішки хвилювався, але приємно було бігти з такими сильними суперниками. Я був у одному забігу з Павлом Маслаком, отримав неоціненний досвід. Але наступного разу, сподіваюся, вже більше наближуся до їхнього рівня».

Данилові Даниленку (47.65 с) й Олександру Погорілку (47.95 с) також не вдалося вийти до півфіналу чемпіонату.

«У Торуні хотів встановити особистий рекорд, але не вдалося, – говорить Олександр Погорілко. – Виконання нормативу для мене не було несподіваним і ми з тренером так будували нашу підготовку, щоб саме на чемпіонаті Європи показувати найкращий час, але після чемпіонату України впродовж тижня хворів – боліло горло, кашляв.

Я міг тренуватися, але так чи інакше це відобразилося на підготовці. Це розуміли і тренер, і я сам, але попри це все одно хотілося бодай наблизитися до особистого рекорду. Та тепер вже нічого не залишається, окрім як готуватися на літо.

Я вперше виступав на змаганнях такого рівня. У мене був сильний мандраж з самого ранку. Подолати його вдалося лише коли стояв на старті – у цей момент він проходить.

а такій арені прекрасно бігти. Сподіваюся, зможу поліпшувати свої результати й надалі і попереду в мене ще буде не один такий турнір».

Коментарі з ними будуть додані до цього матеріалу по мірі їх надходження.

Попередня статтяТорунь-2021, день 2: розклад виступу українців у вечірній програмі
Наступна статтяЛевченко, Геращенко та Магучіх у фіналі жіночих стрибків у висоту та їхні враження від кваліфікації на чемпіонаті Європи в приміщенні