Вікторія Ратнікова: «Тренер ставив завдання потрапляти у фінал, і це мені було під силу»

947
Фото (с)Alexander Hassenstein/Getty Images for European Athletics

Вікторія Ратнікова звернула на себе неабияку увагу у 2020 році, коли скинула зі свого особистого рекорду з бігу на 60 метрів понад три десятих секунди і показала час, кращий за який серед атлеток її віку в України був лише у легендарної Жанни Блок. Тоді, в Сумах, 21-річна вихованка Костянтина Рурака подолала дистанцію за 7.21 с.

У 2021-му Ратнікова Ратнікова вдруге поспіль виграла чемпіонат України в приміщенні, при цьому в півфіналі пробігла з найкращим результатом сезону – 7.29 с. Час українки не залишився непоміченим. Вона потрапила до списку запрошених на змагання золотої серії World Athletics Indoor Tour в Торуні і отримала змогу протестувати доріжку перед чемпіонатом Європи в приміщенні.

Перший в кар’єрі чемпіонат Європи в приміщенні Ратнікова почала дуже впевнено. У своєму забігу вона фінішувала другою і напряму пробилася до півфіналу. А от у боротьбі за вихід у фінал, за її ж словами, припустилася помилки, яка, цілком можливо, якраз і коштувала їй путівки до вирішальної стадії змагань. В обох колах Вікторія показала однаковий час – 7.31 с.

«Тренер ставив завдання потрапляти у фінал, і це мені було під силу. У нас була непогана підготовка, на тренуваннях показувала чудовий час, могла пробігти дуже швидко і вже точно з 7.30, – говорить Вікторія Ратнікова. – У півфіналі я добре вибігла зі старту, а на фініші затиснулася, підняла плечі й всіх пропустила вперед.

Не можу сказати, що задоволена. Швидше, навпаки. Це заключний старт зимового сезону, хотілося встановити особистий рекорд, проте не все склалося так, як я хотіла. Будемо працювати далі, тим більше, що працювати є над чим. Це видно по бігу. Приділимо увагу фінішу, з яким у мене проблеми, і будемо готуватися далі. Ми точно не зупинимося на цьому, і на наступний рік я зміцнію, стану дорослішою і складу конкуренцію своїм сьогоднішнім суперницям».