Тріумф сім’ї Піскунових на змаганнях пам’яті Юрія Піскунова

1103
Лада Піскунова / Фото (с)Тимофій Бодянський

26-27 березня Нова Каховка приймала Всеукраїнські змагання з метань, присвячені пам’яті Заслуженого тренера України Юрія Піскунова, які також стали першим етапом Кубка України з метань.

Упродовж двох днів атлети різних вікових категорій змагалися з метання молота, диска та зі штовхання ядра.

Чи не найбільше уваги привертали змагання з метання молота серед чоловіків і жінок. У чоловіків у сектор вийшли один з лідерів української команди Гліб Піскунов, срібний призер Всесвітньої Універсіади Сергій Регеда та фіналіст Олімпійських ігор і чемпіонату світу Сєргєй Маргієв з Молдови. Нагадаємо, що Піскунов у лютому виконав олімпійський норматив. І саме він з першої спроби захопив лідерство. У той час як Маргієв і Регеда робили заступ за заступом, вихованець Едуарда Піскунова почав змагання з 72.10 м, які у подальшому лише поліпшував і зрештою переміг з результатом 75.08 м. Маргієв (73.70 м) і Регеда (72.01 м) посіли друге і третє місця відповідно.

У жінок за відсутності Ірини Новожилової за перемогу боролися сестра Маргієва, фіналістка Олімпійських ігор і чемпіонату світу Заліна Петрівская з Молдови й українка Альона Шуть (Шамотііна). У Шуть результативними були три з шести спроб, і всі вони летіли приблизно на одну позначку – 63.30 м, 63.28 і 63.13 м. Вихованка Володимира Воловика й Олени Антонової друга. Петрівская почала змагання з чотирьох заступів, проте потім метнула молот на 68.53 і 68.27 м і перемогла. Трійку призерок замкнула Юлія Кисильова (57.31 м).

Після зимового чемпіонату України з метань неабиякий інтерес викликало і метання молота серед дівчат U16, де змагалася Лада Піскунова. І не даремно. Вже у першій спробі учениця Ірини Піскунової відправила снаряд на 59.43 м, а завершила змагання новим особистим рекордом – 61.33 м. Нагадаємо, що у цій віковій категорії, як і в U18, дівчата метають молот вагою 3 кг. 14-річна Піскунова з цим результатом стала шостою у світовому топлисті світового сезону серед дівчат U18.

Проте попри настільки високий результат перемога Піскунової цього разу була не настільки беззаперечною, адже в Нову Каховку приїхала її 12-річна суперниця, учениця Тихомирова А.М. Поліна Дзерожинська. Вона, як і Піскунова, встановила особистий рекорд і з результатом 60.30 м стала другою на змаганнях і 11-ю у світовому топлисті U18.

Змагання з метання молота серед дівчат U18 у Новій Каховці виграла вихованка Кистишина Я.В. і Сухоносова С.І. Валерія Дмитровська (57.63 м).

Досить напруженою виявилася боротьба серед юніорок. Переможницею стала Валентина Косів (тренери Сухоносов С.І. і Костишин Я.В.) – 52.80 м. А срібну і бронзову призерку розділили лише вісім сантиметрів. Юлія Шатохіна стала другою, метнувши молот (4 кг) на 52.03 м, а Ганна Ткачова замкнула трійку призерок (51.95 м).

Вихованка Романа Черкашина Олена Хамаза виграла змагання з метання молота серед молоді (57.11 м). У чоловіків серед молоді переміг Михайло Гаврилюк (тренери Маланюк Я.Д., Яковів В.І., Карабін Г.В.) – 71.93 м. Данило Федоров був другим (68.04 м).

Микита Нестеренко (тренери Лапа Л.Г. і Олійник В.Я.) виконав лише одну результативну спробу з метання диска, але саме вона була переможною – 58.01 м. Руслан Валітов другий (53.24 м).

Участь у змаганнях зі штовхання ядра серед чоловіків брав лише один атлет – Віктор Климук (тренери Саволайнен О.В. і Миленька С.М.). Тож йому залишалося змагатися лише з собою і результатом. У найкращій зі спроб Віктор показав результат 17.61 м.

Олександр Романовський (тренери Василенко Н.В. і Кузьменко Т.А.) змагався серед молоді і виграв штовхання ядра з результатом 15.83 м. Він також вирішив спробувати сили у секторі для метання диска, де став другим серед молоді (39.65 м), поступившись Артему Товстіку (41.19 м; тренер Гавриліна З.А.).

З повними результатами змагань можна ознайомитися ТУТ. Більше фотографій на сторінці Тимофія Бодянського у Facebook.