Зі світу по нитці: Уйбо перевірив форму на турнірі у США, а Разерфорд націлився на медаль зимової Олімпіади

511

Чинна чемпіонка світу зі стрибків у довжину німкеня Малайка Міхамбо почне літній сезон 8 травня зі змагань у Пліцгаузені. Щоправда, виступатиме на спринтерській дистанції.

«Наразі для мене важлива швидкість. Повністю зосередитися на собі і на стрибках я зможу впродовж сезону, а зараз потрібно приділити увагу іншому, адже чим швидше ти біжиш, тим далі стрибаєш», – зазначила вона.

Нагадаємо, що на комерційних турнірах Міхамбо неодноразово поєднувала змагання зі стрибків у довжину з виступами на спринтерських дистанціях.

***

1 червня у Монтреї очікується захоплююча дуель у секторі для потрійного стрибка. Як інформує французьке видання L’Equipe, участь у змаганнях візьмуть рекордсмен світу в приміщенні Х’юз Фабріс Занго з Буркіна-Фасо й олімпійський чемпіон Крістіан Тейлор зі США.

Фахівці вважають Тейлора тим атлетом, якому під силу побити світовий рекорд з потрійного стрибка британця Джонатана Едвардса. Занго ж цієї зими побив світовий рекорд у приміщенні, який належав французу Тедді Тамго. І саме Тамго є автором найвищого досягнення на турнірі у Монтреї (17.67 м).

***

Срібний призер чемпіонату світу десятиборець Майкел Уйбо минулого вік-енду перевірив свою форму, взявши участь у турнірі Torrin Lawrence Memoria. Впродовж двох днів естонець виступив у чотирьох видах. Змагання він почав з 5.38 м зі стрибків з жердиною і 46.33 м з метання диска, а в другий день подолав 110 метрів з бар’єрами за 14.94 с і штовхнув ядро на 14.31 м.

***

Групу, в якій тренуються дружина Майкела Уйбо олімпійська чемпіонка з бігу на 400 метрів Шон Міллер-Уйбо й дворазовий чемпіон світу Ноа Лайлз, поповнив олімпійський чемпіон і рекордсмен світу на дистанції 400 метрів південноафриканець Вейд ван Нікерк. Відтепер він працюватиме з Лансом Брауманом.

***

А тим часом олімпійський чемпіон-2021 зі стрибків у довжину Грег Разерфорд тренується з британською бобслейною командою і сподівається виступити на зимових Олімпійських іграх у Пекіні вже наступного року.

«Знаю, що багато людей вважає неможливим виграти олімпійську медаль, коли ти тренуєшся менше року. Але я з цим не згоден. Я роблю це не для того, щоб фінішувати 25-м. Я наполегливо працюю, віддаю всього себе команді й роблю це для того, щоб виграти медаль. І якщо у нас буде хороший боб, якісний розгін, тоді все можливо. Навіть золото», – сказав Разерфорд.

У разі успіху, Разерфорд стане першим британським атлетом, який виграє медалі як літніх, так і зимових Олімпійських ігор.

Випадки, коли легкоатлети переходять у бобслей, не поодинокі. Один з найяскравіших прикладів останніх років – приклад американської бар’єристки Лоло Джонс. До титулів чемпіонки світу з легкої атлетики вона додала два титули чемпіонки світу з бобслею і брала участь в зимових Олімпійських іграх-2014, де у складі команди США фінішувала 11-ю.

***

Всесвітня легка атлетика ратифікувала світовий рекорд U20  зі стрибків у довжину в приміщенні, встановлений італійкою Ларіссою Япікіно.

Нагадаємо, що цієї зими в Анконі на чемпіонаті Італії в приміщенні Япікіно побила рекорд легендарної німкені Гайке Дрекслер на три сантиметри. З того часу найвище юніорське досягнення у манежі дорівнює 6.91 м.

За матеріалами EMEnews, World Athletics і світових ЗМІ