Кубок Європи з метань: за день до старту

771

6 травня збірна України вирушила у Спліт, де 8-9 травня візьме участь у Кубку Європи з метань.

Кубок Європи мав відбутися в березні в Португалії, проте через пандемію COVID 19 і карантинні обмеження змагання перенесли – спочатку на невизначений термін, але згодом з’явилася інформація про те, що у травні їх прийме Хорватія. Таким чином, вже цього вік-енду в Спліті зберуться 399 атлетів і атлеток з 42 країн континенту.

До української команди ввійшли 17 спортсменів. Ознайомитися зі складом можна ТУТ.

У Спліті виступить лідер світового сезону з метання списа німець Йоганнес Феттер. Цього року в Оффенбурзі він уже показав результат 91.50 м. Одними з суперників Феттера будуть чехи – чемпіон світу-2013 Вітезслав Веселий і бронзовий медаліст чемпіонату світу-2017 Петр Фрідріх.

Надзвичайно сильна конкуренція очікується з метання списа серед жінок. Українка Ганна Гацько змагатиметься з дворазовою олімпійською чемпіонкою чешкою Барборою Шпотакович, а також німкенею Крістін Гуссонг і білорускою Татьяною Холодовіч.

У сектор для метання молота після операції на коліні повернеться рекордсменка світу полька Аніта Влодарчик. Серед лідерів польської команди також Павел Файдек і Мальвіна Копрон (метання молота), Роберт Урбанек (метання диска) й Марія Андрейчик (метання списа).

Команду Португалії очолить чемпіонка Європи зі штовхання ядра в приміщенні Ауріол Донгмо.

Заявка всіх команд – ТУТ. Розклад Кубка Європи з метань – ТУТ.