Ярослава Магучіх: «На наступних змаганнях намагатимуся стрибати вище двох метрів»

1106

Чемпіонат України з легкої атлетики, який 18-20 червня відбувається в Луцьку, став лише другим турніром у літньому сезоні для стрибунки у висоту Ярослави Магучіх. Проте вже на ньому вона впевнено подолала 2.00 м, перемогла й виконала досить непогані спроби на висоті національного рекорду – 2.05 м.

«Дуже задоволена результатом, адже для мене це лише другі змагання влітку, – говорить Ярослава Магучіх. – На зборах і тренуваннях ми поліпшували технічні навички, працювали над швидкістю. Чемпіонат України був основним турніром у нашому календарі перед Олімпійськими іграми. Я вже звикла до того, що у нас всередині країни завжди відбувається мінічемпіонат Європи зі стрибків у висоту. Конкуренція завжди висока, і це круто, що вона є.

Ми з тренеркою, Тетяною Степановою, ніколи наперед не плануємо, які висоти будемо ставити. Сьогодні я подолала два метри з хорошим запасом і ми вирішили спробувати сили на 2.05.Маю сказати, що спроби були досить непогані, особливо перша й третя.

На наступних змаганнях намагатимуся стрибати вище двох метрів. Зараз багато дівчат показують такі результати, й медалі на Олімпійських іграх, певно, розігруватимуться саме на цих висотах. Складно щось прогнозувати. Всі готуються, і в Токіо нас очікує запекла й цікава боротьба».