Микита Нестеренко: «Намагатимемося піймати вітерець на двох турнірах, що залишилися»

1264

Микита Нестеренко з кожним стартом у літньому сезоні-2021 лиш прогресує. На чемпіонат України в Луцьк він приїхав разом з дружиною і донькою. Катерина, як і її чоловік, метає диск і починає повертатися у сектор після декретної відпустки. Микита ж усе ближче підбирається до олімпійського нормативу.

У перших спробах вітер грав на руку метальникам диска, але згодом змінився і дещо зіпсував картинку й настрій атлетам. Проте навіть так Нестеренко зумів показати найкращий результат нинішнього сезону – 64.91 м – і ще на крок наблизитися до Токіо.

«Минулого року була операція, я відновлювався і не було тих навантажень, які б дозволили показувати такі результати. Цієї зими була виконана хороша робота зі штангою, я підняв свої фізичні кондиції на новий рівень. Зараз поступово «розметуюся» і плавно набираю оберти, – говорить Микита Нестеренко після перемоги. – Загалом, наша підготовка побудована так, щоб максимальні результати показувати на Олімпійських іграх. Так, на них ще потрібно відібратися, але це можна зробити, не лише виконавши норматив, а й за рейтингом. Проте 66 метрів хотілося б метнути навіть для самоствердження. Для цього ще є два турніри – четвертий етап Кубка України в Луцьку і чемпіонат Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій у Софії. Будемо намагатися піймати на них вітерець».

Попередня статтяОсобисті рекорди й повернення, або яким був другий день чемпіонату України з легкої атлетики
Наступна статтяЯрослава Магучіх: «На наступних змаганнях намагатимуся стрибати вище двох метрів»