Микита Нестеренко виконав олімпійський норматив на етапі Кубка України з метань

817

Список українців, які виконали олімпійські нормативи, поповнився іменем метальника диска Микити Нестеренка.

Метнувши в Умані диск на 61.41 м, Нестеренко не опускав планку нижче 60 метрів на подальших стартах. З кожним турніром Микита наближався до олімпійського нормативу. Здавалося, на чемпіонаті України той не встоїть, але спочатку заступ, а потім і незручний вітер не дозволили виконати це завдання. Проте вже за два дні рекордсмен світу серед юніорів таки досяг свого.

На ІV етапі Кубку України з метань/ Всеукраїнських змаганнях з легкої атлетики пам`яті Заслужених тренерів України Леоніда Смелаша й Анатолія Кончиця Нестеренко вже в першій спробі метнув диск на 66.42 м.

Другим з особистим рекордом став Руслан Валітов (59.57 м). Змагання серед жінок виграла Наталія Семенова. У заключній спробі їй вдалося метнути диск на 60.92 м.

Змагання з метання молота виграла Альона Шуть (68.10 м). Серед чоловіків найкращим був Іван Тіхон з Білорусі. Метнувши молот на 77.72 м, він виконав норматив на свої п’яті Олімпійські ігри.

У змаганнях зі штовхання ядра за перемогу боролися Ігор Мусієнко й Роман Кокошко. До п’ятої спроби лідирував Кокошко, але Мусієнко з результатом 20.00 м вийшов на першу позицію і вже не поступився нею. Роман другий (19.84 м).

Ганна Гацько була єдиною, хто виступав у секторі для метання списа. У найкращій зі спроб у неї 54.46 м.

У змаганнях з метання 4-кілограмового молота серед юніорок Юлія Шатохіна й Валентина Косів показали однакові результати (57.69 м), але за другою спробою перемогла саме Шатохіна (57.62 і 57.57 відповідно).

Участь у змаганнях взяли 46 метальників з 13 регіонів України (31 жінка й 16 чоловіків) та один атлет з Білорусі.

Ознайомитися з усіма результатами змагань можна ТУТ.

Попередня статтяМайстер-класи від зірок світової легкої атлетики на Kyiv Athletic Festival на призи президента ФЛАК Віктора Грінюка
Наступна статтяСклад команди України на чемпіонат ABAF з легкої атлетики