Зі світу по нитці: Олімпійські ігри без Друена, Рьолера й інших чемпіонів і призерів

655

Чим ближчим було закриття вікна для виконання нормативів на Олімпійські ігри, тим більше неприємних новин надходило з різних куточків планети. І нижче ми зібрали лише кілька з них…

Як відомо, в Токіо не виступить бронзовий призер Олімпійських ігор-2016 Богдан Бондаренко. Український стрибун у висоту пропустив майже весь період кваліфікації через травми, а за тиждень, що залишався, не встиг виконати норматив. Проте токійські стрибки у висоту зазнали не лише цієї втрати.

На Іграх-2020 не виступлять відразу два олімпійські чемпіони – 2012 і 2016 років – американець Ерік Кайнард і канадієць Дерек Друен. Обидва, як і Бондаренко, були травмовані. Проте Друен мав шанси виступити в Токіо, пробившись туди за світовим рейтингом. Натомість Кайнарду було необхідно виконувати олімпійський норматив на відборі у США. Зробити це не вдалося – з результатом 2.27 м він четвертий.

Друен, у свою чергу, написав у Instagram про те, що його тіло так і не відновилося. І як довго це триватиме, він поки що не готовий сказати.

***

Не виступить у Токіо й олімпійський чемпіон Ріо з метання списа німець Томас Рьолер. У квітні-травні він травмував спину. Разом з лікарями весь цей час вони намагалися зробити все для відновлення, але попри зусилля було ухвалене рішення все ж пропустити Ігри в Токіо.

За словами Рьолера, на Токіо все не закінчується. Попереду є чемпіонат світу й Олімпійські ігри в Парижі у 2024 році, і необхідно думати про здоров’я і про те, щоб виступити на них і зробити це успішно. Тому наскільки б складним не було це рішення, наразі воно є необхідним і правильним.

***

Найстарший з братів Інгебрігтсенів, Хенрік, також пропустить Олімпійські ігри. Минулого тижня йому зробили операцію на підколінному сухожиллі. Атлет травмувався на етапі «Діамантової ліги» у Флоренції, 10 червня. Операцію можна було провести після Ігор, але Хенрік вирішив не відкладати, щоб потім мати достатньо часу для підготовки до чемпіонату світу-2022 в Юджині.

Чотириразовий олімпійський чемпіон, британець Мо Фара не пройшов олімпійський відбір на дистанції 10000 метрів, але на цьому не планує завершувати кар’єру. Про це заявив його тренер Ґері Лаф.

Чемпіон Європи з бігу на 800 метрів поляк Адам Кщот мав низку проблем зі здоров’ям, зокрема після вакцинації проти COVID 19. Він пропустив національний чемпіонат, після чого повідомив про те, що цього року не поїде на Олімпійські ігри. Атлет має намір повернутися до змагань після Ігор.

***

Призер чемпіонату світу з бігу на 200 метрів Воллес Спірмон підтвердив повідомлення про завершення кар’єри. Американець зізнався, що це рішення далося йому дуже складно: «Не брехатиму, я навіть плакав, але все хороше закінчується. Вдячний всім, хто мене підтримував під час цієї «подорожі», друзям, яких я знайшов, вдячний за все, чому навчився. Легка атлетика врятувала мене від життя, для якого я не був призначений».

Сумна звістка надійшла з Катару. Бронзовий медаліст чемпіонату світу-2017 з бігу на 400 метрів Абдалела Харун загинув у ДТП. Йому було лише 24 роки.

За матеріалами EMEnews і сторінок атлетів у соціальних мережах