Ярослава Магучіх – чемпіонка Європи U23 з рекордом змагань!

1024
Фото (с)Вячеслав Тиртишник

Друге золото до скарбнички української команди на молодіжному чемпіонаті Європи з легкої атлетики поклала стрибунка у висоту Ярослава Магучіх.

Магучіх приїхала в Таллінн відвертою фавориткою змагань. Фінал вона почала з 1.85 метрів, подолала 1.89, а стрибком на 1.95 остаточно зняла всі питання щодо переможниці. Всі ці висоти вихованка Тетяни Степанової долала з першої спроби. Не стали винятком і 2.00 метри – новий рекорд чемпіонатів Європи U23. Ярослава і з ним упоралася на відмінно, на два сантиметри поліпшивши попереднє досягнення росіянки Свєтлани Лапіної, яке трималося з 1999 року.

Олександр Погорілко до фіналу з бігу на 400 метрів добрався за часом. На старт вирішального забігу він вийшов по першій доріжці, проте довів, що якщо ти готовий, то жодна доріжка не завадить тобі це продемонструвати. І якщо на першій частині дистанції Погорілко дещо відставав від суперників, то на заключній зумів прискоритися й посісти четверте місце. Учень Олега Білодіда й Світлани Корж уперше в кар’єрі вибіг з 46 секунд – 45.87 с, в 19 сотих секунди від бронзи. А переміг з рекордом чемпіонатів швейцарець Ріккі Петручіані (45.02 с).

Валерія Іваненко посіла дев’яте місце з метання молота (62.87 м). На жаль, після результативної першої спроби дві наступні не були заліковими й українка не змогла ввійти до вісімки, яка продовжила боротьбу за медалі. Перемогла німкеня Саманта Борутта (68.80 м).

Олексій Кирилін посів десяте місце з метання диска (55.53 м).

Ілля Кравченко не впорався зі стартовими для себе 5.20 м у секторі для стрибків з жердиною.

Попередня статтяМаксим Ваняікін і Артем Коноваленко – у фіналі з потрійного стрибка на чемпіонаті Європи U23
Наступна статтяХто з українців виступить у заключний день чемпіонату Європи U23