Хто з українців виступить у третій день чемпіонату Європи U23

723

9 липня Україна відкрила лік медалям на молодіжному чемпіонаті Європи з легкої атлетики. Золото до скарбнички команди поклав метальник молота Михайло Кохан. Ще двоє атлетів увійшли до перших вісімок: Михайло Гаврилюк був четвертим з метання молота, а Богдана Семьонова фінішувала п’ятою з бігу на 10000 метрів.

Третій день змагань почнеться з кваліфікацій. У ранковій програмі Євгенія Горбатюк боротиметься за вихід у фінал зі стрибків у довжину, Артем Коноваленко, Владислав Шепелєв і Максим Ваняікін – з потрійного стрибка. Вікторія Ратнікова бігтиме в півфіналі дистанції 200 метрів, а фінал у цій дисципліні запланований на вечірню програму.

Зранку також відбудеться кваліфікація зі штовхання ядра у жінок. У разі її подолання, Тетяна Кравченко й Ганна Хопяк уже ввечері будуть боротися за медалі.

Але якщо за фінали з бігу на 200 метрів і зі штовхання ядра українкам ще потрібно позмагатися, то в п’яти фіналах сьогоднішнього дня наші атлети вже гарантували собі місця.

Валерія Іваненко боротиметься за найвищі місця з метання молота, Ілля Кравченко – зі стрибків з жердиною, Олександр Погорілко – з бігу на 400 метрів, Ярослава Магучіх – зі стрибків у висоту, а Олексій Кирилін – з метання диска.

Розклад, стартові протоколи й результати в режимі онлайн ви знайдете ТУТ.

Трансляція молодіжного чемпіонату Європи наживо ТУТ.