«Діамантова ліга»: особливий формат для дводенного фіналу

1345

Упродовж двох днів, 8-9 вересня, в Цюриху відбудеться фінал «Діамантової ліги». У перший день чоловіки й жінки розіграють трофеї з бігу на 5000 метрів, зі стрибків у довжину та зі штовхання ядра, а також жінки поборються за перемогу зі стрибків у висоту.

Серед українських атлетів, які кваліфікувалися до фіналу, чинний переможець «Діамантової ліги» зі стрибків у висоту Андрій Проценко, стрибунки у висоту Ірина Геращенко та Ярослава Магучіх та стрибунка в довжину Марина Бех-Романчук. 9 вересня змагатиметься чинний переможець «Діамантової ліги» Андрій Проценко та фіналістки Олімпійських ігор з бігу на 400 метрів з бар’єрами Анна Рижикова й Вікторія Ткачук.

Це вперше в історії, коли фінал «Діамантової ліги» відбуватиметься в одному місті. При цьому «діамантові» дисципліни першого дня проведуть на площі Зексенойтель на березі озера в Цюриху, у той час як у другий день атлети змагатимуться на доріжках і в секторах стадіону Летцігрунд, який у 2014 році приймав чемпіонат Європи і де щороку відбувався один з фіналів Ліги.

«Цього року ми розробили новий і цікавий проєкт. Змагання в центрі міста у нас відбуваються вже десять років і стали традицією. Такі події надихають людей. Проведення деяких «діамантових» дисциплін на площі – це також наш спосіб подякувати партнерам і спонсорам», – сказав співдиректор змагань Крістоф Йохо. А його колега Андреас Гедіґер додав: «Погодившись провести фінал у всіх дисциплінах, ми хотіли зробити щось особливе, а не лише запропонувати однотипні змагання впродовж двох днів на стадіоні».

Трансляція фіналу «Діамантової ліги» відбуватиметься на телеканалі Setanta Sports. Початок трансляції о 18:30 8 вересня та о 20:00 9 вересня.

Попередня статтяРозпочалося голосування за найкращих легкоатлетку й легкоатлета серпня в Україні
Наступна статтяФінал «Діамантової ліги», день 1: дві українки – у перших трійках