Комісії атлетів і «Антураж атлета» обговорили питання щодо захисту прав спортсменів

462

За ініціативи президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки 16 вересня в Олімпійському домі було скликано спільне засідання комісій атлетів і «Антураж атлета».

Відкриваючи засідання, президент Олімпійського комітету наголосив на ключовій ролі двох комісій,  адже саме вони представляють і захищають інтереси атлетів та сприяють налагодженню комунікацій з усіма людьми, пов’язаними зі спортсменами.

Сергій Бубка акцентував увагу на високих оцінках успішного виступу української збірної на Іграх ХХХІІ Олімпіади в Токіо, де українці вибороли 19 медалей, з боку Президента України Володимира Зеленського і президента Міжнародного Олімпійського Комітету Томаса Баха, висловивши слова привітань героям олімпійського Токіо: всім спортсменам, тренерам спортивним фахівцям, які здійснили велику підготовчу роботу.

Він також звернувся до представників атлетів і антуражу об’єктивно розібратися в актуальних питаннях, відділити правду від неправди, реальні проблеми від надуманих.

За підсумками спільного засідання Комісії атлетів (голова Ольга Саладуха) і «Антураж атлета» (голова Олена Говорова), відкритого діалогу й висловлених думок учасниками було прийнято відповідну резолюцію:

  1. Визнати, що система відбору спортсменів до складу Олімпійської збірної команди України для участі в Іграх ХХХІІ Олімпіади в Токіо була дотримана, а формування складу делегації здійснювалось прозоро, колегіально відповідно до поданих національними федераціями пропозицій та встановлених норм Оргкомітету Ігор.
  2. Звернутися до всіх політичних сил не використовувати спорт для вирішення своїх політичних інтересів та цілей.
  3. Звернутися до представників комісій атлетів активно використовувати надані їм повноваження і можливості для захисту прав атлетів.
  4. Визнати, що виступ олімпійської збірної команди України на Іграх ХХХІІ Олімпіади в Токіо був успішним.
  5. Висловити підтримку ініціативи Президента України Володимира Зеленського щодо проведення в Україні Олімпійських ігор.

Атлети висловили вдячність Національному олімпійському комітету за постійну увагу і підтримку спортсменів.