В Ужгороді стартував чемпіонат України з кросу

1528
Фото (с)Федерація легкої атлетики Закарпатської області

29 жовтня в Ужгороді визначилися перші переможці чемпіонату України з кросу. Зокрема, в цей день чоловіки й жінки змагалися з бігу на 2 км – дистанції, яка була відбірковою для змішаної естафети на чемпіонат Європи з кросу.

Згідно з критеріями, до складу команди потрапляють перші двоє серед чоловіків і жінок. У чоловіків ними стали Роман Ростикус і Володимир Киц. На фініші їх розділила одна секунда (5:43 хв і 5:44 хв відповідно).

У жінок Анна Міщенко з перших метрів захопила лідерство й по ходу дистанції лиш нарощувала та зміцнювала його. Зрештою, харків’янка впевнено перемогла (6:47 хв). Срібло виграла Наталія Кроль, яка вкотре продемонструвала сильний фініш і зуміла завоювати місце в команді (6:53 хв).

У перший день чемпіонату медалі й місця в команді на чемпіонат Європи також розіграли юніори. Згідно з критеріями, на турнір у Дублін їдуть лише чемпіони країни. Ними у віковій категорії U20 стали Уляна Рачинська (14:20 хв, 4 км) й Андрій Атаманюк (19:19 хв, 6 км).

Владислав Хоменський (9:37 хв, 3 км) і Єлизавета Кобелєва (7:08 хв, 2 км) стали чемпіонами України U18, Сергій Лісніченко (6:32 хв, 2 км) й Анна Ткаченко (3:21 хв, 1 км) були найшвидшими серед юнаків і дівчат U16.

У віковій категорії U23 атлети змагалися на дистанції 2 км. Першими фінішували Анжела Бондар (7:00 хв) і Олександр Гонський (5:57 хв). Зазначимо, що Гонський показав однаковий час з Олексієм Годунком, проте на долі секунди все ж був швидшим.

На чемпіонат України з кросу завітав віцепрезидент ФЛАУ Віктор Грінюк. Він, зокрема, взяв участь у церемонії нагородження атлетів.

У другий день медалі розіграють дорослі та молодь. Трансляцію чемпіонату України з кросу дивіться на каналі ФЛАУ в YouTubе, а також на сайті й телеканалі Xsport.