Визначені імена найкращих легкоатлетів року в світі

1280
Фото (с)World Athletics

Елейн Томпсон-Гера й Карстен Варгольм визнані найкращими легкоатлетами року в світі. Імена переможців оголосили під час урочистої церемонії нагородження Всесвітньої легкої атлетики 1 грудня.

Томпсон-Гера стала олімпійською чемпіонкою з бігу на 100 й 200 метрів та в складі естафетної команди 4х100 метрів, виграла «Діамантову лігу» з бігу на 100 метрів, встановила рекорд Ямайки з бігу на 100 і 200 метрів та показала другий результат світу в історії.

Варгольм став олімпійський чемпіоном і переможцем «Діамантової ліги» з бігу на 400 метрів з бар’єрами. Норвежець побив світовий рекорд з бігу на 400 метрів з бар’єрами і встановив найвище досягнення в світі з бігу на 300 метрів з бар’єрами.

Переможцями в номінації «Зірка, яка сходить» стали американці Атінг Му (олімпійська чемпіонка з бігу на 800 метрів) і Еррійон Найтон (рекордсмен світу серед юніорів і володар найвищого досягнення світу у віковій категорії U18 з бігу на 200 метрів).

Нагороду для федерацій-членів Всесвітньої легкої атлетики вручили федерації Коста-Ріки.

Олімпійські чемпіони Джанмарко Тамбері й Мутаз Есса Баршим надихнули ледь не весь світ своїм вчинком у Токіо й отримали однойменну нагороду (Inspiration Award).

Нагороду президента вручили Пітеру Даймонду, виконавчому віцепрезиденту олімпійських програм на NBC.

Тренерська нагорода дісталася Боббі Керсі (США), жіноча нагорода – Анжу Боббі Джордж, а фотографа року – Райяну Пірсу.

Детальніше читайте на сайті Всесвітньої легкої атлетики.