Опубліковано розклад і нормативи на юніорський чемпіонат світу-2022

2020
Фото (c)Getty Images for IAAF

1-6 серпня в Калі (Колумбія) відбудеться юніорський чемпіонат світу з легкої атлетики. Всесвітня легка атлетика опублікувала розклад змагань і нормативи.

Юніорський чемпіонат світу триватиме впродовж шести днів. У п’ять перших відбудуться як ранкова, так і вечірня сесії. У заключний день упродовж трьох годин організатори проведуть десять фіналів.

Розклад юніорського чемпіонату світу-2022 з легкої атлетики

Вікно для виконання кваліфікаційних нормативів відкрилося 1 жовтня 2021 року, а закриється 18 липня 2022 року.

Нормативи для участі в юніорському чемпіонаті світу-2022

Нагадуємо також про те, що члени Ради ФЛАУ на засіданні 11 грудня 2021 року ухвалили критерії та умови відбору до збірної України для участі в офіційних міжнародних змаганнях 2022 року. Згідно з ними, участь у юніорському чемпіонаті світу зможуть взяти атлети, які посіли перше-друге місця на юніорському чемпіонаті України (1-2 липня 2022, Луцьк) за умови виконання нормативу Всесвітньої легкої атлетики.

У 2015 році в Калі відбувся юнацький чемпіонат світу. Тоді збірна України виграла п’ять нагород і посіла 11-те місце в медальній таблиці. Гліб Піскунов і Михайло Гаврилюк оформили переможний дубль з метання молота – Піскунов піднявся на найвищу сходинку п’єдесталу, а Гаврилюк виграв срібло. Другим стали також стрибун з жердиною Владислав Малихін, лише за спробами поступившись сьогоднішньому рекордсмену світу й олімпійському чемпіону шведу Арманду Дуплантісу, та стрибун у висоту Дмитро Нікітін. А Аліна Шух завоювала бронзу з семиборства.